Pretraga

Opasnosti koje vrebaju iz ormara i ugrožavaju vam zdravlje

A- A+

Mnogi se prema svojim ormarima odnose kao prema nekoj vrsti oltara. Dok većini djevojaka ili žena pucaju po šavovima od pretrpanosti, nisu ni svjesne koliko se opasnosti krije uza zatvorenih krila. Ustaljeno je mišljenje kako se za ljepotu treba žrtvovati, no vrijedi li to i onda kada ta žrtva ugrožava vaše zdravlje?

blog.dormify.com

Ormare pretrpane odjećom posjeduje veliki broj djevojaka koje se teško odvajaju od svojih krpica zbog čega isti nerijetko pucaju po šavovima. Međutim, na svim tim policama i vješalicama nalaze se brojne opasnosti koje ugrožavaju vaš život. Provjerite o kojim je odjevnim predmetima riječ te doznajte štetite li samima sebi odabirom obuće, hlača, donjeg rublja i sličnim modnim komadima.

Izdvojeni članak

Vaša odjeća otkriva u kakvoj ste vezi

Štikle

Ortopedi u posljednje vrijeme stalno apeliraju na žene da prestanu često obuvati obuću s visokim potpeticama. Pisali smo o tome što štikle rade vašim stopalima, no ako ste totalni obožavatelji istih, bar se ograničite s njihovim nošenjem. Osim jakih bolova, riskirate trajnu deformaciju stopala, kao i neatraktivan izgled.

Skinny jeans

Prvi znak upozorenja da nosite preuske hlače su trnci s vanjske strane bedara. To ne znači da se morate određi najdražeg modela skinny jeansa, nego da se prestanete trpati u broj manje te kupite veličinu koja vam odgovara. U protivnom ćete oboljeti od blažeg oblika obamrlosti tkiva ili popularno zvanog ‘sindroma uskih traperica’.

Izdvojeni članak

Povijest kupaćih kostima: Od duge haljine do oskudnog bikinija

Mokar kupaći kostim

Ako na plažu ne nosite rezervno donje rublje ili dupli kupaći kostim, vrijeme je da preispitate tu odluku. Naime, ne biste smjeli biti duže vrijeme u mokrom kupaćem kostimu jer si tako možete priskrbiti neugodne gljivične infekcije.

Premalen grudnjak

Kao što je važno kupovati pravu veličinu hlača, još važnije je da ne oblačite premalen grudnjak. Ako nosite manju broj od onog koji vam doista treba, možete izazvati iritaciju kože, gljivičnu infekciju, probleme s disanjem ili čak ometati pravilan rad limfnih žljezda. Uzak i malen grudnjak također smanjuje i onemogućava protok kroz limfne žlijezde prema grudima zbog čega se zadržavaju toksini u organizmu.

Tange

Tange su jedan od najopasnijih odjevnih predmeta koje biste trebali što više izbjegavati. Gljivične infekcije kao i infekcije urinarnog trakta su najčešće posljedice nošenja tog oblika gaćica, stoga trebate dobro razmisliti je li vam važnije zdravlje ili to da se ispod odjeće ne ocrtaju linije običnih gaćica ili bokserica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap