Pretraga

Osam trikova na Instagramu koje bi trebali znati svi korisnici te mreže

A- A+

Instagram je društvena mreža koja postoji od 2010. godine, a broj njenih korisnika neprestano raste. Prema posljednje dostupim podacima mrežu mjesečno koristi milijardu ljudi, a dnevno njih oko pola milijarde. Ako ste među njima i želite si pojednostaviti korištenje te mreže, dobra vijest je da postoje neki trikovi koji vam u tome mogu pomoći.

Foto: srednja.hr

Bilo da želite promijeniti dizajn svoga profila, usavršiti svoje objave ili si olakšati korištenje Instagrama, trikovi koje donosimo u nastavku za vas su.

1. Opis profila u različitim fontovima

Izdvojeni članak

Patnici za ‘lajkovima’ na aparatima: Instagram uvodi promjenu koja im se neće svidjeti

Vaše ime i opis profila, odnosno ‘bio’ ne moraju biti ispisani u zadanom fontu Instagrama, nego se s izgledom slova možete malo i poigrati pa vam ona mogu biti ispisana, primjerice, u kurzivu. To ne možete učiniti unutar samog Instagrama, nego za odabir različitih fontova morate koristiti neki drugi website, poput igfonts.io ili lingojam.com. Dovoljno je u prazan prostor upisati željeni tekst koji odmah prelazi u druge fontove te nakon odabira željenog fonta ‘kopi-pejstati’ tekst u opis profila na Instagramu.

2. Pregled svih objava koje ste ‘lajkali’

Ako se iz nekog razloga želite prisjetiti svih objava koje ste ‘lajkali’ na Instagramu, to možete učiniti na jednostavan način. Otvorite svoj profil, a zatim dodirnite ikonu tri crtice u gornjem desnom kutu ekrana. Uđite u ‘postavke’ > ‘korisnički račun’ > ‘objave koje ste označili sa ‘sviđa mi se’.

3. Povećanje broja filtera

Instagram vam nudi čak 40 filtera. Kako ih ‘aktivirati’? Nakon što otvorite fotografiju koju želite objaviti otvara vam se i okvir za dodavanje filtera na tu fotku. Povlačite prstom filtere s desna na lijevo, sve dok ne dođete do posljednjeg. Ondje ćete ugledati ikonu ‘upravljanje’, a dodirom na nju otvara vam se preglednik filtera koje koristite te dodatni, neoznačeni filteri. Da biste i njih koristili, potrebno je označiti kvačicu u kružiću desno. Ako pak neki filter želite ‘sakriti’, dovoljno je ukloniti kvačicu pored njega.

4. Dijeljenje objava drugih korisnika u vlastitoj Instagram priči

Izdvojeni članak

Oboren rekord na Instagramu: Ovaj je profil u samo par sati skupio milijun pratitelja

Objave drugih korisnika na jednostavan način i bez korištenja druge aplikacije možete dijeliti u svojoj Instagram priči. Dodirnite ikonu ‘aviončića’ ispod objave koju želite podijeliti. Otvorit će vam se drugi prozor koji vam daje sljedeće mogućnosti: a) da objavu dodate svojoj priči; b) da na nju privatnom porukom odgovorite korisniku koji je objavio fotografiju ili video; c) da objavu pošaljete putem WhatsApp-a i d) da objavu dijelite putem neke treće aplikacije.

5. Korištenje Instagrama kao uređivača fotografija

Instagram možete koristiti kao neku vrstu jednostavnog photoshopa, odnosno uz pomoć njega urediti fotografiju i spremiti ju u svoju galeriju bez da ju tako uređenu objavite. Dakle, nakon što odaberete  fotografiju, uredite ju dodavanjem filtera unutar Instagrama, uključite na mobilnom uređaju zrakoplovni način rada. Potom se vratite u Instagram i dodirnite opciju za objavu fotografije. Nakon toga pojavit će vam se poruka greške ‘Automatski će se objaviti, ako je moguće’. Pored te poruke nalaze se tri točkice. Nakon što ih dodirnete, odaberite opciju odbaci objavu. Uređena fotografija neće se objaviti na Instagramu, ali će biti spremljena u galeriji vašeg uređaja.

6. Sakrijte fotografije na kojima ste označeni

Svi imamo  barem jednog prijatelja kojemu je prilikom objave fotografije jedino bitno da je on/ona dobro ispao/ispala. Ako vam je dosta toga da vam se u rubrici ‘fotografije na kojima ste označeni’ prikazuju one na kojima ste ispali loše, na jednostavan način možete ih ukloniti. Odaberite fotografiju drugog korisnika koju želite sakriti. Otvorit će vam se na profilu tog prijatelja pa potom dodirnite tri točkice iznad fotke. Dodirnite ‘mogućnosti objave’, a potom plavi kliznik povucite ulijevo.

7. Obrišite povijest pretraživanja na Instagramu

Izdvojeni članak

Pomoću ovog trika u tajnosti možete pregledavati tuđe Instagram storije

Nisu rijetki oni koji iz nekih razloga redovito brišu svoju povijest pretraživanja na Googleu ili Facebooku. Takve će sigurno obradovati informacija da isto mogu učiniti i na Instagramu. Uđite u ‘postavke’, a potom odaberite opciju ‘privatnost i sigurnost’. Pri samom dnu ekrana bit će vam dostupna opcija ‘očisti povijest pretraživanja’.

8. Sakrijte status aktivnosti na Instagramu

Ako ne želite dopustiti da korisnici koje pratite i onima kojima pošaljete poruku vide kada ste posljednji put bili aktivni u aplikaciji, trebate učiniti par jednostavnih koraka. Uđite u ‘postavke’, a potom odaberite ‘privatnost i sigurnost’. Dodirnite opciju ‘status aktivnosti’ i plavi kliznik pored ‘prikaži status aktivnosti’ povucite ulijevo. Ipak, valja napomenuti, kada je ova funkcija isključena ni vi nećete moći vidjeti status aktivnosti drugih korisničkih računa.

Bonus trik: Ako niste znali, možete pregledavati Instagram priče drugih korisnika bez da oni to saznaju. Kako, doznajte na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap