Pretraga

Oscarovci okupirali tv serije – evo gdje sve glume

A- A+

Prelazak s hollywoodskih blockbustera na televizijske serije, nekada je za glumce označavalo nazadovanje u karijeri, no posljednjih pet pa i nešto više godina, to ne samo da nije slučaj, nego budžeti, gledanost, a i kvalitete serija na zavidnom su nivou. Razlog tomu je i sve češći angažman Oscarom nagrađenih glumaca u serijama, koji onda svojim autoritetom odmah privlače veliki broj zainteresiranih. Provjerite neke uspješne serije, u kojima su u naslovnim ulogama zaigrali ‘zlatnim kipićem’ nagrađeni akteri.

Nekada je u Hollywoodu angažman u tv serijama, bio rezerviran za nedokazane glumce ili one čija je karijera u silaznoj putanji, međutim to više nije slučaj. Visoki budžeti, kvalitetni scenariji, snažan utjecaj televizijskih mreža i internetskih video servisa, doveo je do toga da se čak i Oscarom nagrađeni glumci, na vrhuncu svoga stvaralaštva odlučuju zakoračiti u tv serije. Evo neki od poznatih.

Izdvojeni članak

Leo opet praznih ruku, a evo gdje zvijezde čuvaju svoje Oscare

Halle Berry – Extant

Ova američka glumica nagađena je Oscarom 2002. za glavnu žensku ulogu u filmu Bal čudovišta. Time je postala prva Afroamerikanka s ovom nagradom.

No ova lijepa glumica, koja je malo toga dojmljivoga snimila od Bala čudovišta, sada je angažirana u seriji Extant. Serija se tek 9. srpnja počela prikazivati u SAD-u, a Berry u njoj igra astronautkinju, koja nakon odlaska na misiju u svemir, po povratku na Zemlju, shvaća da je ostala neobjašnjivo trudna.

Dodajmo da je muž Halle Berry u seriji Goran Višnjić.

Matthew McConaughey – True Detective

‘Svježe’ Oscarom nagrađeni Matthew McConaughey, nakon dva izvrsna angažmana u filmovima, odlučio se glumiti u jednoj seriji – i nije pogriješio.

Naime, ‘Pravi detektivi’ su pobrali izvrsne kritike od struke, a i publika ih je dobro prihvatila. Ova atipična serija o traženju serijskog ubojice, na IMDB-u ima ocjenu 9.4. Za sada je prikazana jedna, a snima se i druga sezona. Sjajni glumački tandem uz McConaugheya predvodi Woody Harellson.

Kevin Spacey – Kuća od karata

Ni ovog dvostrukog Oscarovaca s impresivnom glumačkom karijerom, nije zaobišla uloga u seriji.

Izdvojeni članak

Pjesme koje je Akademija nagradila Oscarom

Kuća od karata se počela prikazivati početkom prošle godine, a spletkarenje i zajedljive dosjetke korumpiranog političara, očito su se veoma svidjeli publici, budući da je već u pripremi i treća sezona.

Robin Williams – Luđaci

Zapanjujuće zvuči podatak da Robin Williams čak 31 godinu nije glumio u seriji. No i tom je dugom periodu došao kraj.

Naime u seriji ‘Luđaci’ glumi ekscentričnog stručnjaka za reklamiranje, koji je u stanju i slastičarnoj prodati sladoled. Ipak ova serija je kvalitetom daleko iza prije spomenute ‘Kuće od karata’ ili ‘True Detectivea’

Jessica Lange – ‘Američka horor priča’

Ova dvostruka Oscarovca u posljednje se vrijeme rjeđe pojavljivala u filmovima, a i oni u kojima je glumila, nisu polučili zapaženiji uspjeh.

Izdvojeni članak

Najveća iznenađenja na dodjeli Oscara

Stoga je njoj uloga u vrlo popularnoj ‘Američkoj horor priči’ itekako dobro došla, a i sama se iskazala. Za svoju ulogu u ovoj seriji već je nagrađena s Emmyem i Zlatnim globusom.

Tim Roth – Laži mi

Ovo je serija nešto starijeg datuma, barem kada je riječ o ostatku konkurencije. Prva sezona ‘Laži mi’ prikazana je 2009., a od tada su snimljene još dvije.

Radi se o doktoru Calu Lightmanu (Tim Roth), koji na temelju znanstvenih dostignuća, uspijeva razlučiti laži od istine, na osnovu znakova na ljudskim licima i tijelu. Iako je Tim Roth imao nekoliko upamćenih filmskih rola, ova serija mu je donijela najviše popularnosti.

Po epizodi serije zarađuje 250 tisuća dolara.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap