Pretraga

Oscarovci okupirali tv serije – evo gdje sve glume

A- A+

Prelazak s hollywoodskih blockbustera na televizijske serije, nekada je za glumce označavalo nazadovanje u karijeri, no posljednjih pet pa i nešto više godina, to ne samo da nije slučaj, nego budžeti, gledanost, a i kvalitete serija na zavidnom su nivou. Razlog tomu je i sve češći angažman Oscarom nagrađenih glumaca u serijama, koji onda svojim autoritetom odmah privlače veliki broj zainteresiranih. Provjerite neke uspješne serije, u kojima su u naslovnim ulogama zaigrali ‘zlatnim kipićem’ nagrađeni akteri.

Nekada je u Hollywoodu angažman u tv serijama, bio rezerviran za nedokazane glumce ili one čija je karijera u silaznoj putanji, međutim to više nije slučaj. Visoki budžeti, kvalitetni scenariji, snažan utjecaj televizijskih mreža i internetskih video servisa, doveo je do toga da se čak i Oscarom nagrađeni glumci, na vrhuncu svoga stvaralaštva odlučuju zakoračiti u tv serije. Evo neki od poznatih.

Izdvojeni članak

Leo opet praznih ruku, a evo gdje zvijezde čuvaju svoje Oscare

Halle Berry – Extant

Ova američka glumica nagađena je Oscarom 2002. za glavnu žensku ulogu u filmu Bal čudovišta. Time je postala prva Afroamerikanka s ovom nagradom.

No ova lijepa glumica, koja je malo toga dojmljivoga snimila od Bala čudovišta, sada je angažirana u seriji Extant. Serija se tek 9. srpnja počela prikazivati u SAD-u, a Berry u njoj igra astronautkinju, koja nakon odlaska na misiju u svemir, po povratku na Zemlju, shvaća da je ostala neobjašnjivo trudna.

Dodajmo da je muž Halle Berry u seriji Goran Višnjić.

Matthew McConaughey – True Detective

‘Svježe’ Oscarom nagrađeni Matthew McConaughey, nakon dva izvrsna angažmana u filmovima, odlučio se glumiti u jednoj seriji – i nije pogriješio.

Naime, ‘Pravi detektivi’ su pobrali izvrsne kritike od struke, a i publika ih je dobro prihvatila. Ova atipična serija o traženju serijskog ubojice, na IMDB-u ima ocjenu 9.4. Za sada je prikazana jedna, a snima se i druga sezona. Sjajni glumački tandem uz McConaugheya predvodi Woody Harellson.

Kevin Spacey – Kuća od karata

Ni ovog dvostrukog Oscarovaca s impresivnom glumačkom karijerom, nije zaobišla uloga u seriji.

Izdvojeni članak

Pjesme koje je Akademija nagradila Oscarom

Kuća od karata se počela prikazivati početkom prošle godine, a spletkarenje i zajedljive dosjetke korumpiranog političara, očito su se veoma svidjeli publici, budući da je već u pripremi i treća sezona.

Robin Williams – Luđaci

Zapanjujuće zvuči podatak da Robin Williams čak 31 godinu nije glumio u seriji. No i tom je dugom periodu došao kraj.

Naime u seriji ‘Luđaci’ glumi ekscentričnog stručnjaka za reklamiranje, koji je u stanju i slastičarnoj prodati sladoled. Ipak ova serija je kvalitetom daleko iza prije spomenute ‘Kuće od karata’ ili ‘True Detectivea’

Jessica Lange – ‘Američka horor priča’

Ova dvostruka Oscarovca u posljednje se vrijeme rjeđe pojavljivala u filmovima, a i oni u kojima je glumila, nisu polučili zapaženiji uspjeh.

Izdvojeni članak

Najveća iznenađenja na dodjeli Oscara

Stoga je njoj uloga u vrlo popularnoj ‘Američkoj horor priči’ itekako dobro došla, a i sama se iskazala. Za svoju ulogu u ovoj seriji već je nagrađena s Emmyem i Zlatnim globusom.

Tim Roth – Laži mi

Ovo je serija nešto starijeg datuma, barem kada je riječ o ostatku konkurencije. Prva sezona ‘Laži mi’ prikazana je 2009., a od tada su snimljene još dvije.

Radi se o doktoru Calu Lightmanu (Tim Roth), koji na temelju znanstvenih dostignuća, uspijeva razlučiti laži od istine, na osnovu znakova na ljudskim licima i tijelu. Iako je Tim Roth imao nekoliko upamćenih filmskih rola, ova serija mu je donijela najviše popularnosti.

Po epizodi serije zarađuje 250 tisuća dolara.

Copy link
Powered by Social Snap