Pretraga

Osmaši, trebate dizati ocjene? Evo kako se za to najbolje možete pripremiti

A- A+

Biti osmaš nije lako. Premda se čini kao da je cijeli život ispred tebe, sada se moraš pobrinuti da ti taj život bude što bolji. To znači podići ocjene i ispraviti sve što možeš kako bi ti prosjek bio bolji, a sve kako bi se mogao upisati u željenu srednju školu. I da, na žalost ili na sreću, sada je to razdoblje i bolje ti je da se primiš učenja! Mi znamo kako to učiniti zabavnijim.

Ulogiraj se u kvizovi.srednja.hr!

Primiti se knjige puno je lakše kada imaš dvije stvari: motiv zbog kojeg ćeš sam sebi objasniti zašto vrijedi učiti i način na koji učenje možeš učiniti zabavnim. Ovo prvo, vjerujemo, imaš, jer želiš upisati što bolju srednju školu. Ovo drugo, imamo mi!

Ako već nisi korisnik sustava kvizovi.srednja.hr sada je pravo vrijeme! Maturanti, koji ovih dana pišu maturu, su primijetili kako je učenje putem ovog sustava zabavno i učinkovito, a velike brojke u našem sustavu to i potvrđuju.

Izdvojeni članak

Eksplozija na našoj platformi za učenje: Preko 2 milijuna odgovora na pitanja

Pitaš se kako se uči kroz ovaj sustav? Tajna učenja je, zapravo, u ponavljanju i razumijevanju onoga što učiš. Pojednostavljeno rečeno, što si više fokusiran na neku činjenicu i što duže razmišljaš samo o njoj, veće su šanse da će ti ostati u glavi. I to ti naša platforma za učenje može ponuditi.

Učiti možeš postavljajući pitanja o gradivu koje moraš odgovarati ili iz kojeg moraš pisati ispit. Kada postavljaš pitanje moraš paziti kako ćeš postaviti pitanje, pronaći točan odgovor i smisliti tri netočna odgovora. Zbog svega navedenog duže vrijeme ćeš provesti fokusiran na jednu informaciju i na taj način ona će ti ‘ući u glavu’.

Da to objasnimo i na primjeru

Trebaš zapamtiti čime upravlja produžena moždina (gradivo o živčanom sustavu u Biologiji). Kada naletiš na tu informaciju u knjizi pročitat ćeš odmah da se radi o refleksnim životno važnim procesima, kao što su disanje ili kašljanje. Potom ćeš napisati pitanje razmišljajući o toj informaciji, a zatim ćeš napisati i točan odgovor u jednom od ponuđenih odgovora. Nakon što to napišeš, dodat ćeš još tri netočna odgovora, a dok njih smišljaš zapamtit ćeš da to nisu točni odgovori.

Prilikom dodavanja pitanja dodat ćeš temu i podtemu, kao što je u ovom slučaju tema 8. razred, a podtema Biologija – Živčani sustav. I voilà, pitanje je u sustavu!

Nakon što dodaš pitanje administrator sustava će ti ga u najkraćem roku odobriti ako je pitanje točno. Svakako preporučamo da se ne zaustaviš samo na jednom pitanju, nego da ih postaviš što više kako bi što više i naučio!

I zapamti, ovime osim što pomažeš sebi, pomažeš i drugim osmašima koji se bore s ovim istim gradivom. Oni će rješavati tvoja pitanja, a možda tako postaneš i popularan unutar sustava kvizovi.srednja.hr!

Također, osim što možeš dodavati pitanja, možeš i odgovarati na pitanja koja već postoje u sustavu ili koja će drugi tek dodati. U temi 8. razred za sada postoje podteme iz gradiva biologije, povijesti, hrvatskog jezika, geografije i fizike.

Nakon što odgovoriš na svako pitanje, odmah ćeš dobiti ocjenu u odnosu na to kako su drugi odgovarali. Svoju konačnu ocjenu možeš vidjeti na svom profilu. Također, tamo možeš vidjeti i svoj rang u odnosu na tvoje sugrađane ili čak druge učenike tvoje škole. Možeš li biti najpametniji u školi? Neka ti to bude novi izazov!

Ne preostaje ti ništa drugo nego da kreneš učiti koristeći ovaj novi sustav! Prijavljivanje u sustav traje kratko, a još kraće ako se prijaviš s već postojećim profilom s Facebooka, Googla ili sa svojim AAI identitetom. U sustav možeš ući i nakon što odgovoriš na ovo pitanje!

Osmaši, trebate dizati ocjene? Evo kako se za to najbolje možete pripremiti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap