Pretraga

Osnovna škola sudjelovala u projektu za inkluziju osoba s intelektualnim teškoćama: Sve je i ekološki prihvatljivo

A- A+

Filcaj solidarnost hvalevrijedan je projekt koji teži inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama, a koji se i ove godine održao u Osnovnoj školi Dubrava u Vrbovcu.

Projekt Filcaj solidarnost teži inkluziji osoba s intelektualnim teškoćama putem radionica filcanja u Osnovnoj školi Dubrava u Vrbovcu na kojima su voditelji radionica upravo osobe s intelektualnim teškoćama.

Četiri radionice filcanja

Tehnika filcanja je ekološki prihvatljiva jer se na ovaj način reciklira vuna. Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europske snage solidarnosti, a prijavljen je preko udruge Aktivni gradani ciji clanovi su mladi koji su projekt raspisali i vode.

Kroz 8 mjeseci projekta studenti socijalnog rada organizirali su provedbu četiri radionice filcanja – tri u osnovnoj školi te jednu za učiteljice u prostorima udruge Ozana koja je partner na projektu. Osim toga, provedene su radionice izrade božićnih čestitki te ovaca za dan vune kao i dvije radionice poticanja studenata na aktivizam na Studijskom centru socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Podijelili svoje dojmove

Voditeljica projekta je Ivona Tomurad, a ostali članovi organizacijskog tima su Jelena Dabro, Mate Lasic, Tamara Galinec i Martin List koji dolazi iz Dubrave u Vrbovcu.

– Kroz ovaj projekt sam stekla vjestine povecanja vidljivosti projekta te smatram da bi se svi mladi trebali odluciti na ukljucenje u projekte solidarnosti, istaknula je Tamara.

Mate Lasic rekao je da “projekti solidarnosti mladima mogu biti odličan početak” te kako je “naučio puno o financijama kroz svoj angažman na projektu”. Njegovo mišljenje dijeli i Jelena kojoj je Projekt Filcaj solidarnost, kaže, “otvorio priliku razvoja profesionalnih vjestina za daljni rad” te se nadam da će se i drugi mladi “uključiti i iskoristiti ovakvu priliku”.

– Ovaj projekt donio mi je priliku aktivacije moje lokalne zajednice. Projekti solidarnosti odlicna su prilika za sve mlade, istaknuo je Martin.

Njegova kolegica Ivona kaže da je na ovaj način imala priliku potaknuti mlade da se okušaju u projektima solidarnost te da je za nju ovo iskustvo neprocjenjivo jer je stekla “vještine upravljanja projektnim ciklusom”.

Osnovna škola sudjelovala u projektu za inkluziju osoba s intelektualnim teškoćama: Sve je i ekološki prihvatljivo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap