Pretraga

Otkrijte kako pravilno nanijeti eyeliner na oči

A- A+

Nanošenje eyelinera ili tuša smatra se jednim od najvećih umijeća u svijetu šminkanja. Mnoge djevojke izbjegavaju spomenuti način uljepšavanja i naglašavanja svojih očiju zato što nisu svladale tehnike nanošenja. No staviti tuš nije bauk, stoga u nastavku pogledajte nekoliko savjeta kako na vrlo jednostavan način nanijeti eyeliner.

Kada djevojke dođu u fazu uljepšavanja koristeći brojne kozmetičke preparate i šminku, jedno im u većini slučajeva predstavlja problem – nanošenje eyelinera ili tuša. Ako primjerice dešnjakinjama desno oko klizi kao podmazano, linija na lijevom oku često nema veze s onom na suprotnoj strani. Iako nakon određenog vremena i prakse svatko svlada tehnike stavljanja eyelinera na oba oka, postoji nekoliko trikova koji će vam uvelike olakšati taj posao.

Izdvojeni članak

Najgore make-up kombinacije

Polazite od unutarnjeg kuta oka

Prvo i osnovno što trebate znati jest da prilikom stavljanja tuša morate gledati prema dolje. Spuštanjem pogleda opustit će vam se kapak pa će nanošenje ravne linije biti olakšano. No budete li povlačili liniju dok istovremeno povlačite i očni kapak, koža će se naborati pa će linija ostati neravna. Svakako pazite da ne krećete nanositi tuš od sredine kapka, nego od unutarnjeg kuta oka.

U tri koraka

Najlakša tehnika za početnike jest nanošenje eyelinera u tri koraka. Prvi potez ide uz sam kapak, nakon čega liniju produžite na vanjski rub kapka. Zatim izvucite tuš u smjeru u kojem želite da vam linija ide pa iscrtajte gornju liniju koju ćete spojiti s prvom crtom. Zatim slijedi spajanje i ujednačavanje linija. Kad svladate ovu početničku tehniku, nećete imati problema s nanošenjem raznih oblika i vrsta linija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap