Pretraga

Otkrijte koja se pjesma najviše slušala u Hrvatskoj u siječnju

A- A+

Prema podacima o slušanosti u radijskom eteru, koje svakog tjedna objavljuju Institut hrvatske glazbe i sustav Playkontrol, na prvom mjestu u siječnju je Massimova Ispod nekog drugog neba. Mada u protekla dva tjedna HR Top 40 predvodi Krik Tonya Cetinskog, ukupno gledano po plasmanima, broj jedan u proteklom mjesecu je spomenuti Massimov glazbeni broj.

Screenshot: YouTube

Nakon osam tjedana na čelu ljestvice HR Top 40, pjesmu Saturn virovitičkog rock sastava Vatra, svrgnula je Ispod nekog drugog neba Massima Savića. I ukupno gledano po porecima na ljestvicama u siječnju, spomenuta Massimova pjesma je na čelu. Ove liste inače objavljuju Institut hrvatske glazbe, zajedno sa sustavom Playkontrol, na osnovu najčešćeg izbora pjesama 80 radijskih urednika u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj u 2014. godini

Ispod nekog drugog neba je tako u pet tjednih izvještaja tijekom siječnja zauzela dva puta čelno mjesto, dva puta drugo i jednom treće, što ju čini ukupno gledano najslušanijom pjesmom.

Vrlo joj je blizu Vatrin Saturn, koji je na HR Top 40 zauzela sljedeća mjesta u tijeku siječnja – 2., 1., 2., 3., 3. Kada je riječ o Vatri, treba naglasiti da Tango, deset mjeseci poslije dolaska na ljestvice te 25 tjedana u 2014-oj na prvom mjestu i dalje kotira na rubu top 5.

U posljednja dva tjedna veliki je skok napravio ‘Krik’ Tonya Cetinskog. Prvi tjedan u siječnju bio je na poziciji 24., zatim na 18. da bi potom stigao do desete pozicije.

U zadnja dva tjedna se Krik pak našao na čelnoj poziciji top liste IHG-a.

Više puta su se među pet, u tjednima top listama tijekom siječnja našle i pjesme Iluzionist Natali Dizdar te Daleko Ivana Zaka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap