Pretraga

Otkrivamo najveću tajnu na planeti: Kako kod kuće napraviti hrskavi pomfrit kao iz McDonald’sa?

A- A+

Rijetki su oni koji ne vole hrskavi i svježi pomfrit, a omiljeni su nam uglavnom oni iz restorana brze hrane, poput McDonald’sa i KFC-a. Kada pomfrit pripremamo kod kuće, obično posežemo za kupovnim i prethodno zamrznutim krumpirićima. Ipak, puno jeftinija i ukusnija verzija je pripremiti domaći, a ako ste isfrustrirani činjenicom što nikada ne ispadne kao pomfrit iz Meka, otkrit ćemo vam kako da postanete pravi pomfrit-MasterChef.

foto: pixabay

Da biste dobili hrskavi pomfrit, ključno je prije pečenja dugo stajanje krumpirića u hladnoj vodi i dvostruko prženje u ulju. Možda na prvu izgleda komplicirano i postupak jest nešto dugotrajniji nego u pripremi kupovnog pomfrita, ali ako se odlučite na pripremu domaćeg, zasigurno nećete požaliti.

Sastojci

  • krumpir
  • svijetlo ulje (suncokretovo, kikirikijevo)
  • sol

Priprema

Izdvojeni članak

Imamo ukusno rješenje za sve one koji idu u kino samo zbog nachosa i umaka od sira

  1. Krumpire narezati na štapiće i isprati u hladnoj vodi. Potom ih ostaviti u čistoj hladnoj vodi uz dodatak leda ili u frižideru na 30 minuta. U ovom koraku višak škroba izlazi iz krumpirića, a važan je jer pomfrit neće prebrzo potamniti, a iznutra će biti pečen.
  2.  Nakon 30 minuta izvaditi krumpiriće iz vode i dobro ih posušiti.
  3. U srednje vruće ulje staviti krumpiriće da se prže prvi puta, 6-8 minuta. Važno je da posuda s uljem nije pretrpana, inače dobivate pire.
  4. Nakon 6-8 minuta, krumpiriće izvadite iz ulja. U ovoj fazi krumpirići su iznutra skuhani, ali neće biti hrskavi. Pustite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi i pojačajte vatru ispod ulja, da se ono zagrije na višu temperaturu.
  5. Polovično ohlađene krumpiriće vratite u vruće ulje i pržite dodatnih 1-2 minute. Kada su gotovi, izvadite ih na ubrus da upiju višak masnoće, posolite i najbolji pomfrit koji ste ikada probali spreman je za jelo!

Ukoliko vam i dalje neki od koraka nije dovoljno jasan, pogledajte video simpatične Talijanke s američkom adresom, YouTuberice Laure Vitale.

Otkrivamo najveću tajnu na planeti: Kako kod kuće napraviti hrskavi pomfrit kao iz McDonald’sa?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap