Pretraga

Otkriven je razlog različitog skidanja majice žene i muškaraca i nema veze sa spolom

A- A+

Žene najprije prekriže ruke pa je svuku, dok je muškarci uhvate s gornje strane i povuku prema gore. Riječ je naravno o tehnici skidanja majice kod žene i muškaraca i koja nikada do sad nije bila objašnjena zašto je različito skidaju. Premda bi svatko pomislio da razlog leži u spolu, ovoga puta to nema nikakve veze s tim.

Pinterest

Tako je Noelle Devoe, urednica američkog časopisa ‘Seventeen’ za tinejdžere došla na ideju kako bi sama mogla istražiti pravi razlog različitih tehnika skidanja majica kod muškaraca i žena. Budući da nije tako lako mogla doći do odgovora svoje je nedoumice podijelila s korisnicima Tumbrla i dobila niz zanimljivih odgovora i najčešće svi nemaju veze sa spolom.

Na svojim je stranicama i Huffingtonpost objavio nekoliko teorija Tumbrlovaca, a jedna koja je u kratko vrijem proglašena revolucionarnom glasi kako se zapravo radi o toma da su modeli ženskih majici daleko uži pa pod rukama imaju manje mjesta od muški majici, a i kraće su pa je praktičnije podići ruke prekriženo iznad glave. S druge pak strane, muške su majice znatno šire pa ih je mnogo lakše samo prebaciti preko glave, a s obzirom na to da su i duže vrlo je teško da će tehnika prekriženih ruku u ovom slučaju funkcionirati.

Izdvojeni članak

Doznajte zašto su na muškoj odjeći gumbi s desne strane, a na ženskoj s lijeve

Nadalje, ima i onih koji ipak smatraju da skidanje majice ima veze sa spolom, jer kako smatra jedan od korisnika muškarci nisu toliko fleksibilni kao žene pa zbog svojih ramena ne mogu tako lako prekrižiti ruke i nesmetano poput njih svući majicu. Još se jedan razlog različitog skidanja majice uvukao u raspravu, a to je oprezno skidanje zbog lančića kojeg sve česće nose i muškarci, ali i žene.

Copy link
Powered by Social Snap