Pretraga

Otvorene prijave za treću po redu Reviju studentskog filma

A- A+

Revija studentskog filma, festival namijenjen kratkometražnim filmovima čiji su autori studenti, održat će se treću godinu zaredom. Prijave su otvorene i traju do 2. listopada, a aplicirati se može bilo koji student ili studentica neovisno o mjestu i području studija. Jedini uvjet jest da film traje maksimalno 40 min, a da je nastao u akademskoj godini 2015./2016. ili 2016./2017.

Prijave za treću Reviju studentskog filma

Slaže se najbolji studentski filmski meni. Kažu to iz Udruge za promicanje studentskih aktivnosti s Hrvatskih studija za svoju Reviju studentskog filma. Ovaj festival namijenjen kratkometražnim studentskim filmovima održava se treću godinu zaredom.

Prijave otvorene do 2. listopada, a aplicirati se mogu svi studenti

Izdvojeni članak

Portal Kulturpunkt.hr organizira 9. po redu novinarsku školicu, evo kako se prijaviti

Prijave su taman otvorene, a traju do 2. listopada. Pravila su vrlo jednostavna – na Reviju studentskog filma može se prijaviti bilo koji student ili studentica s bilo kojeg visokog učilišta u Hrvatskoj, neovisno o smjeru ili razini studija, dok uradak mora nastati unutar akademskih godina 2015./2016. ili 2016./2017. te trajati maksimalno 40 minuta.

Kako simpatično ističu organizatori, filmskih će poslastica na Reviji biti puno, no glavna se jela tek kuhaju. Zato, svi koji se žele prijaviti, svoje filmske delicije mogu udijeliti na kušanje putem ovog linka.

Slatke promjene na ovogodišnjoj Reviji studentskog filma

Za razliku od prošlogodišnjih, ova će se Revija po nekim stvarima ipak razlikovati od svojih prethodnica, kažu nam iz organizacije.

– Naspram prijašnjih godina, festival će ove godine trajati tri dana zbog raznovrsnih aktivnosti koje smo pripremili. Na ovogodišnjoj Reviji održat će se radionica camere obscure te radionica analogne fotografije, a drago nam je istaknuti kako je prvi dan Revije  27. listopada, ujedno Svjetski dan audiovizualne baštine, što ćemo prigodno obilježiti u suradnji s MM centrom i Hrvatskim filmskim savezom, kažu iz organizacije.

O tome tko će dobiti glavnu nagradu odlučuje stručni žiri

Sudionike Revije očekuju nagrade, a glavna je Veliki lonac. Kome će glavna nagrada pripasti, zajedničkim će snagama odlučiti troje sjajna, mladih filmskih masterchefa.

Žiri treće Revije čine Milena Zajović, urednica kulture i filmska kritičarka Večernjeg lista te selektorica glavnog programa Motovun film festivala. Uz nju, tu je i Vedran Šuvar, producent i redatelj, predsjednik Kinokluba Zagreb i član Izvršnog odbora Hrvatskog filmskog saveza te Katerina Duda, filmska autorica te dobitnica nagrade Jelena Rajković za najboljeg redateljicu do 30 godina na Danima hrvatskog filma 2016.

Otvorene prijave za treću po redu Reviju studentskog filma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap