Pretraga

Outfiti magično poboljšani bezvremenskim Converse ‘starkama’

A- A+

‘Converse starke’ su popularna obuća, koja je kroz svoje klasične i neutralne modele niz desetljeća utjecala na podređivanje čitavih outfita, upravo tenisicama ovog brenda. U počecima, koji datiraju još u 1908. godinu, one su bile isključivo obuća za sportaše, no vremenom su Conversice postajale zaštitnim znakom muzičkih i filmskih zvijezda, boema i književnika, ali i ozbiljnih zvaničnika, o čemu svjedoči podatak da ih rado nosi i Michelle Obama. U galeriji forografija donosimo 21 outfita dramatično poboljšanih omiljenom obućom.

Converse je sa svojom djelatnošću počeo davne 1908. godine, a već je u 1910. tvornica proizvodila četiri tisuće tenisica dnevno. Pokretač Marquis Mills Converse je isprva namijenio obuću svoje industrije isključivo sportašima. Međutim neutralan izgled njihovog oglednog modela, popularnije zvanog ‘starke’, dramatično je proširio krug obožavatelja pa je ova obuća postala omiljena i muzičarima, filmašima, ali i uglednicima na ‘važnim javnim funkcijama’. Evo uz koje su sve lookove poznati kombinirali Conversove ‘starke’.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Bezvremenska obuća koja će uvijek biti u trendu

Kožna jakna, košarkaški šorc, večernja haljina ili čak i smoking. Na sve ovo su brojna poznata lica odijevali i odijevaju stoljeće stare, a kroz godine malo izmijenjene modele starki.

Nekima su postali i zaštitnim znakovima, zbog činjenice da su se u većini javnih nastupa pojavljivali upravo u Conversicama. Neki od primjera su ‘boemi’, frontmen Nirvane Kurt Cobain i novinar i književnik Hunter S. Thompson.

Imuni na starke nisu ostali ni ugledni zvaničnici pa je tako prva dama SAD-a Michelle Obama, uhvaćena u ovakvim tenisicama fotoobjektivom. Jedno je sigurno, mnogi outfiti, koje prenosimo s Huffington Posta ne bi imali tu snagu i karakternost, a istovremeno i nemarnost, da nisu oplemenjeni starkama.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap