Pretraga

Ovaj mobitel se najmanje kvari, ali najčešće krade

A- A+

Prema podacima iz istraživanja koje je provela kompanija ProtectCELL, korisnicima IPhonea, 54 posto su manje šanse da će trebati zamjenski uređaj, iz bilo kojeg razloga, u odnosu na druge konzumente pametnih telefona. No, uz to ide i jedna pokora. Naime, iPhone uređaji lako se ‘izgube’ iz ruku pa osobe koje ga imaju, čak će za 65 posto vjerojatnije potražiti zamjenu, jer je uređaj nestao.

Temeljem istraživanja koje se temelji na istraživanju učestalosti zamjena mobilnih uređaja i tableta, ProtectCELL je ustanovila kako je za korisnike iPhonea za 54 posto manje vjerojatno da će trebati zamjenski uređaj iz bilo kojeg razloga. No, posjedovanja spomenutih uređaja, ima i svoju ‘tamnu stranu’. ProtectCELL kroz istraživanje utvrđuje i kako korisnici iPhonea za čak 65 posto vjerojatnije potraže zamjenu, jer je uređaj nestao.

Izdvojeni članak

Zašto je Samsung Galaxy S4 bolji od iPhonea 5

Inače tvrtka je istraživanje radila, jer se sve više javlja potreba za osiguranjem tehnoloških spravica. Sami iPhoni otkada su izašli 2007. atraktivni su konstantno, dugo zadržavaju vrijednost, a uz sve to se ipak lako prodaju. Stoga su i lopovima ‘primamljivija’ meta.

Kada je riječ o vanjskim oštećenjima, slična su svim pametnim telefonima te se uglavnom svode na prodor vlage, pad uređaja na pod i slično.

No računajući i sve te okolnosti, korisnici iPhonea, 11 posto rjeđe prijavljuju kvarove na uređajima, od svih drugih, ProtectCELL-ova studija također utvrđuje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap