Pretraga

Ovako ćete najlakše vratiti prirodnu boju kose

A- A+

Kad se odlučite obojati kosu, onda trebate pripaziti na nekoliko stvari – teško je unaprijed odrediti koja će vam nijansa odgovarati, ali je isto tako problem vratiti prirodnu boju kose. Ponekad vam dosadi izrast i konstantno bojanje, a zna se dogoditi i da boja ne ispadne kako ste očekivali. Put prema povratku svojoj prirodnoj boji pomalo je brdovit, no ipak postoji nekoliko rješenja.

Mnogim djevojkama i ženama njihove frizure vrlo brzo dosade, stoga često posjećuju frizerske salone kako bi osvježile izgled novim oblikom ili, pak, bojom kose. Međutim, nakon višegodišnjeg farbanja, nekolicina se poželi vratiti svojoj prirodnoj boji, što je poneka dosta problematičan i dugotrajan posao.

Izdvojeni članak

Nakon ovoga ćete razmisliti o bojanju kose

Među bojama najmanju postojanost imaju crvene nijanse koje se vrlo brzo isperu pa ne izgledaju onako kako ste zamislili. U tom slučaju mnoge djevojke ne žele trošiti novac, pa čekaju da im ofarbani dio izraste. No, znajući da u mjesec dana vlasi narastu svega 10-ak milimetara, posve je jasno da se radi o vrlo dugom periodu u kojem vaša frizura izgleda neuredno.

Profesionalni tretmani – skupi, ali ne oštećuju kosu

Umjesto da više mjeseci hodate ‘zapušteni’ u nakani da vratite prirodnu boju kose, ako imate podeblji novčanik, preporučujemo vam da posjetite profesionalne frizere. Oni će vam preporučiti najbolje proizvode i tretmane, a u opremljenijim salonima mogu vam na licu mjesta pomoći u skidanju boje. No riječ je o jako skupim proizvodima, ali je naglasak na tome da na ovaj način nećete oštetiti vlasi.

Izdvojeni članak

Najgore frizure koje su nekada bile moderne

Color šamponi su najsigurniji način

Pravi trenutak za vraćanje prirodnoj boji je onda kada vam korijen kose već malo poraste, to jest kad uočite nekoliko milimetara izrasta da biste vi, ili frizeri, dobiti predodžbu o kojoj je nijansi riječ.

Ubrzavanje tog ‘povrataka korijenima’ možete postići color šamponima, ali u tom slučaju izaberite šampon za kosu nijansu svjetliju od vaše. Isti nanosite na cijelu dužinu kose jer ćete na taj način smanjiti prijelaz između prirodnog i obojenog dijela.

Izdvojeni članak

Tips’n’ tricks: kako da koža i kosa prežive zimu

Color remover samo za rijetko bojanu kosu

Postoje dvije vrste color removera – oni skupi iz linije profesionalne kozmetike te proizvodi za uklanjanje boje s kose koje možete naći na policama skoro svakog dućana. Odlučite li se za ove povoljnije i dostupnije, morate imati na umu da vam kosa mora biti u zdravom stanju prije nego što nanesete color remover, inače ćete dobiti prošaranu slamu na glavi.

Rezultati će biti dobri i uspješni samo kod ljudi koji nisu redovito bojali kosu te su često podrezivali oštećene vrhove.

Ovako ćete najlakše vratiti prirodnu boju kose
Share via
Copy link
Powered by Social Snap