Pretraga

Ovakvu nastavu još niste vidjeli: Teško gradivo profesor objašnjava pomoću – rapa i TikToka

A- A+

Matt Green je nastavnik prirodnih znanosti koji je svoj predmet odlučio učenicima približiti na jedinstven način. Počeo je snimati kratke rap videe koje objavljuje na TikToku, pokrivajući teme poput elektrolize, genetike i Newtonovih zakona.

 

@mattgreen.jgm Easter science reposts before exams 👍🏽#formulas #chemicalsymbols #periodictable #tiktokteacher #chemistry #gcse #science #teacher #school #rappingteacher ♬ original sound – Matt Green

Matt Green 33-godišnji je profesor iz sjevernog Londona koji je svoje lekcije odlučio učiniti posebnima. Kako bi njegovi učenici lakše shvatili i zapamtili lekcije, počeo je snimati kratke rap videe u kojima u svega 40 sekundi objašnjava različite lekcije iz svog predmeta, poput fotosinteze, elektroda i strujnih krugova. Njegovi videi postali su veoma popularni, te sada broji više od 200 tisuća pratitelja na TikToku.

Od hobija do biznisa

Matt se repanjem počeo baviti još kao student na Sveučilištu u Kentu, a sada objavljuje kratke videe u kojima namjerava pokriti kompletan silabus predmeta prirodnih znanosti i učenike pripremiti za maturu. Nakon deset godina rada u školi dao je otkaz i sada vodi vlastiti biznis za instrukcije.

– Dok sam išao na faks bio sam jako zainteresiran za glazbu, ali nisam imao dovoljno samopouzdanja da se stvarno počnem baviti repanjem. Počeo sam snimati videe za nastavu i kasnije sam ih počeo stavljati na društvene mreže. Djeca vole glazbu i ponekad se i sami priključe. Ideja je bila da snimim nešto s ritmom kako bi lakše mogli pamtiti, ispričao je Matt za The Daily Post.

Pokrivanje cijelog silabusa

Matt Green trenutno se bavi instrukcijama, ali namjerava se u budućnosti u potpunosti posvetiti svojim znanstvenim rap videima. Trenutno objavljuje nove videe svaka dva tjedna, a cilj mu je u potpunosti pokriti silabus prirodnih znanosti, odnosno pripremiti britanske učenike za maturu. Kako kaže, ne može si svatko priuštiti instrukcije, pa njegovi videi pomažu učenicima koji dolaze iz obitelji s manjim primanjima.

– Fascinira me da učenici znaju moje videe napamet, od riječi do riječi. Neobičan je to osjećaj. Djeca ostavljaju komentare na mojim videima i govore da znaju kompletan tekst. Nisam nikada mislio da će se to dogoditi, kaže Matt.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap