Pretraga

Ovih 25 stvari niste znali o seriji Seks i grad

A- A+

Kultna serija Seks i grad, utjecala je svakako da neke teme prestanu biti tabu, a mnogi smatraju da je utjecala i na popravljanje društvenog položaja pripadnica nježnijeg spola. U glavnoj ulozi su četiri samosvjesne dame, odnosno Carrie Bradshaw, Charlotte York, Mirande Hobbes i Samantha Jones. Izdvajamo 25 manje ili malo poznatih stvari o seriji Seks i grad.

Četiri dame u tridesetima ne razmišljaju o udaji, uživaju u čarima najvećeg grada u SAD-u te su lišene pritiska društva. Mnogi smatraju da je upravo serijal Seks i grad, za koji je snimljeno šest sezona s 94 epizode utjecao na popravljanje položaja u društvu nježnijeg spola. B92 donosi 25 stvari o ovoj seriji, koje vjerujemo da niste znali.

Izdvojeni članak

Modni savjeti koje djevojke mogu naučiti iz serije ‘Seks i grad’

‘Faca’ u stvarnom životu bio dečko djevojke, prema čijim je kolumnama snimljen serijal

1. Jeste li se pitali zašto nikada u serijalu niste vidjeli grudi Sarah Jessice Parker? Naime, u njenom je ugovoru pisalo da se Carrie Bradshaw nikada neće pojaviti gola na ekranu.

2. Postoji dobar razlog zašto peta sezona ima samo osam epizoda. Naime, Sarah je bila trudna sa sinom Jamesom Wilkiem Broderickom, koji se rodio u listopadu 2002. godine.

3. Serija ‘Seks i grad inspirirana je nedjeljnom kolumnom koju je Candace Bushnell pisala za ‘New York Observer’. Bushnell je kreirala alter-ego koji je nazvala Carrie Bradshaw kada je objavila knijgu, koja je zapravo kompilacija njenih kolumni.

4. ‘Faca’ se u stvarnom životu zove Ron Galotti te je zapravo bivši dečko Candace Bushnell, koji je bio izvršni direktor jednog magazina.

5. Režiser serije Darren Star je daleko najviše profitirao od ‘Seks i grada’. On je naime Bushnellovoj platio samo 60 tisuća dolara za autorska prava na njene kolumne.

Izdvojeni članak

Lekcije koje nas je naučila serija ‘Seks i grad’

Stan u kojem je Carrie Bradshaw ‘živjela’ prodan za 9,65 milijuna dolara!

6. Čuveni stan u kojem je u seriji živjela Carrie Bradshaw prodan je 2012. za vrtoglavih 9,65 milijuna dolara.

7. Seriju su stalno pratile glasine da Sarah Jessica Parker (Carrie) i Kim Cattrell (Samantha) nisu u dobri odnosima. Djevojke nisu nikada to komentirale u javnosti, a sve i da je to bilo istinito, one su vrlo profesionalno odradile posao.

8. Kim Cattrell je čak dva puta odbila ulogu Samanthe! Na kraju ju je dečko režisera Darrena Stara uvjerio da pristane i tako pruži ovoj seriji priliku.

9. Dobro poznata uvodna špica ima jednu veliku grešku. Autobus koji poprska Carrie u jednom trenutku je pun, a u drugom prazan.

10. Prije nego što je režirao ‘Seks i grad’ Darren Star je bio odgovoran za serije Beverly Hills, 90210 i Melrose Place.

Čelnici Tiffanyja nisu dozvolili snimanje jedne epizode u njihovom dućanu

11. Čak i kada je u kadru bila samo od struka naviše, Kim Cattrell je inzistirala da nosi velike štikle. Tako je, prema njenim riječima bila ‘više uživljena u Samanthu’.

12. Ako obratite pažnju primijetit ćete da Natasha, Facina žena uvijek nosi bijelo. Sve do kraja priče ona je bila isključivo u bijeloj odjeći kako bi opravdala svoju osobnost žene ‘koja voli vaniliju’.

13. U sceni kada Trey prosi Charlotte ispred Tiffanyja, čelnici ovog svjetski popularnog brenda nisu dozvolili ekipi serije da uđe unutra iz sigurnosnih razloga. Umjesto toga napravljen je lažni izlog Tiffanyja, za koji su također producenti morali tražiti dozvolu.

14. Osim u jednoj epizodi kada umire Mirandina majka, junakinjama su se dalje rijetko spominjale obitelji. To je učinjeno s namjerom, budući da su scenaristi željeli prikazati glavne akterice kao četiri potpuno nezavisne žene bez obiteljske povijesti, kao bitnog elementa serije.

15. Pravi odvjetnik je napisao predbračni ugovor koji je Bunny ponudila Charlotte da potpiše pred brak sa Treyem.

Izdvojeni članak

Najbolje izreke legendarne Samanthe iz serije ‘Seks i grad’

Nikada nije ponovljen nijedan outfit glavnih akterica

16. Patricia Field, inače kostimografkinja serije, nikada nije ponovila nijednu odjevnu kombinaciju djevojkama, osim krznene jaknice, koju je Carrie nosila u prvoj epizodi i posljednjoj sceni.

17. Zapravo svaki outfit je bio poseban iz jednog razloga. Odjevni komadi su birani jako pažljivo tako da nijedan od njih ne skreće pažnju sa važnog trenutka u seriji.

18. Kristen Davis, koja je tumačila Charlotte izjavila je da njena baka ne bi razumjela ‘Seks i grad’ pa joj nikada nije rekla ni kako se zove serija u kojoj je glumila, kao ni njenu radnju.

19. Kada je Mirandina maca počela da se igra sa Bradyjevim pupkom koji je otpao, to je zapravo bio komad govedine vezan za konopčić.

20. ‘Seks i grad’ je bila prva serija na kabelskoj televiziji koja je osvojila Emmyja za najbolju komediju.

Izdvojeni članak

Dolazi balkanska verzija serije ‘Seks i grad’

Neki od događaja iz serije su se stvarno dogodili scenaristima

21. Vjerovali ili ne, Cynthia Nixon, koja je tumačila ulogu Mirande, nema probušene uši. Ona je svo vrijeme nosila klipse ili su joj stavljali masivne ogrlice kako bi to nadomjestili.

22. Neke od kultnih scena u seriji su se zapravo stvarno i dogodile scenaristima – prekid preko ljepljivog papirića ili prekid preko vratara i tako dalje.

23. Ulica u kojoj Carrie Bradshaw živi (245 East 73rs St.) zapravo ne postoji.

24. Snimanje posljednje epizode bilo je gotovo samo četiri dana prije svjetske premijere.

25. Čuvena suknja s pufnama koju je Sarah Jessica Parker ponijela, bila je njena ideja i pronašla ju je u sobi s odjećom. Danas se ona nalazi u posebnom okviru u uredu producenta Michaela Patricka Kinga.

Ovih 25 stvari niste znali o seriji Seks i grad
Share via
Copy link
Powered by Social Snap