Pretraga

Ovo će biti jedna od najpopularnijih frizura u 2021., a ošišati se možete sami u manje od 5 minuta

A- A+

Svaka sezona donosi nove trendove, pa tako i ova. Zahvaljujući društvenim mrežama, možete saznati koji su trendovi i prije nego što to netko istakne – dovoljno je samo pratiti influencere koji kroje trendove i sve će vam biti jasno. Jeste li shvatili već koja će frizura obilježiti ovu sezonu?

foto: Pexels; Engin Akyurt

Pronaći idealnu frizuru za svoje lice je zadatak s kojim se mnogi bore i cijeli život. Pronaći ono što specifično vama najbolje odgovara jest zaista teško, ali na svu sreću, postoje neke frizure koje svima pristaju. Među te frizure spada i najnoviji trend – ‘curtain bangs’, ilitiga po naški, zavjesice.

Šiške godinama prati loša reputacija, a ovaj trend će to napokon promijeniti. Osim što pristaje gotovo svima, ovakve šiške je lako održavati, a možete ih čak i samostalno doma napraviti. Tako je, iako se inače zaista ne preporučuje samostalno šišanje, a još manje šiški, ovo je toliko jednostavno da bilo tko to može napraviti – pa čak i oni koji frizerske škare uzimaju prvi put u ruke.

Dobra stvar kod ove frizure jest to što ako vam se ne svidi, nećete morati čekati 10 godina dok vam kosa naraste. Ove šiške možete suptilno i sakriti uz pomoć traka za kosu ili ukosnica, no vjerujemo da će vas oduševiti jednom kad vidite kako vam dobro stoje. Iako mislite da vama to ne bi stajalo, velike su šanse da bi.

Izdvojeni članak

Znate li da postoji dosta dobar vodič kojim ćete doći do svoje idealne frizure? Evo ga u kratkim crtama

Za razliku od klasičnih šiški, ovdje ne dolazi do zatvaranja lica, već ćete ga samo malo uokviriti i naglasiti. Sami birate koliko želite da vam šiške budu duge, a imajte uvijek na umu da je bolje kasnije kratiti – ne možete ih naknadno produljiti… Ukratko, donosimo vam korak-po-korak vodič pomoću kojega ćete i vi doći do svojih zavjesica!

Krećemo!

Sve što će vam trebati su češalj i frizerske škare – ako nemate frizerske škare, bit će dobre bilo koje oštre, po mogućnosti veće škare. Također, ovo šišanje ćete obaviti na mokroj/vlažnoj kosi, pa ju morate smočiti i dobro pročešljati prije nego što krenete s bilo čime dalje.

Prvi korak je taj da odredite koliko ćete kose odrezati u šiške. Najbolje bi bilo da uzmete nekih tri-četiri centimetara. Od te točke povucite ravnu crtu sve do ravnine vaših obrva – to ponovite s obje strane i sada znate koliko kose morate odrezati. Kako biste si olakšali situaciju, ostatak kose svežite u rep ili punđu, kako biste izbjegli miješanje pramenova.

Buduće šiške počešljate tako da si prekrijete lice u potpunosti s njima – dobro ih pročešljajte. Sada odlučite koliko želite otprilike odrezati šiške. Kao početnu točku možete uzeti visinu vaših jagodica ili vrha nosa, a kasnije ih možete dodatno kratiti. Škare držite s palcem i četvrtim prstom, kako ne biste imali grube rezove.

Kada ste završili s ovim stresnim dijelom, provjerite jesu li vam šiške ravne: uzmite pramenove s različitih strana i usporedite ih u dužini. Po potrebi napravite prepravke, no nemojte pretjerati i napraviti veću štetu negoli korist. Sljedeći korak je taj da šiške ponovno odvojite na sredinu (kako vam i inače stoji razdjeljak).

Konačan korak

Sada ćete napraviti konačan korak, a to jest da ih skratite ukoso. Nakon što ste kosu ponovno odvojili, dobro ju pročešljajte i zatim taj pramen povucite preko lica, na suprotnu stranu. Trebali biste na vlasištu vidjeti crtu – stavite vaše prste na pramen tako da budu paralelni s tom crtom. Kosa bi vam trebala biti takva da ide od kratke prema dugoj: vi ćete sve to poravnati u crtu sa svojim prstima.

Na samom kraju provjerite jeste li dobro napravili posao tako što ćete počešljati kosu na sredinu i usporediti pramenove, jesu li iste duljine oni u sredini i oni sa suprotnih krajeva. Ako ste slijedili upute, ne biste trebali imati neke veće prepravke pred sobom. Nakon toga morate samo još osušiti kosu i spremni ste za dalje!

Možete se isfenirati, no ako nemate vremena za to, bit će dovoljno da šiške sušite na stranu – prvo na lijevu, zatim na desnu. Tako ćete dobiti i željeni volumen!

Kako biste što točnije pratili upute, donosimo vam i video u kojem možete vidjeti što se točno događa za vrijeme šišanja, a kasnije i kada je u pitanju pravljenje same frizure.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap