Pretraga

Ovo je deset najboljih DJ-eva na svijetu

A- A+

DJ ili dulje disk jockey je glazbena uloga koja se nerijetko banalizira u glazbenim krugovima. No, bez obzira što o tome mislili, činjenica je da se i u ovom poslu itekako može ocijeniti, tko je majstor svoga zanata, a tko se baš i ne snalazi na mikseti. U tekstu vam predstavljamo ljestvicu deset najboljih DJ-eva na Globusu.

Foto: Facebook

Cijelu prošlu godinu i donedavno u ovoj, cijenjeni britanski časopis elektronske muzike DJ MAG, tradicionalno je vodio online anketu s pitanjem ‘tko je najbolji DJ svijeta?’. Među više od 900 tisuća glasova najviše je prikupio i obranio titulu iz prošle godine 27-godišnji Hardwell.

Izdvojeni članak

DJ djevojka: ‘Ovo je posao u kojem ponekad ispunjavamo i muzičke želje’

Pravo mu je ime Robbert van de Corput i dio je uistinu impresivne nizozemske ‘disc jockey škole’. Na DJ MAG-ovoj ljestvici 100 najboljih, čak je 30 njih iz Oranja.

Uzmemo li kriterij teritorijalne blizine zemlje iz koje DJ dolazi, među najboljih 100 nama je najbliži sjajni Slovenac Umek, koji je zauzeo 75. poziciju.

Donosimo vam ljestvicu deset najboljih DJ svijeta, prema spomenutom izvoru. Ono što nas može veseliti je da će na ovogodišnjem festivalu Ultra Europe u Splitu biti njih petorica iz ove ‘elitne ekipe’, a konačna lista izvođača još nije dovršena.

Tko je DJ?

Disc Jockey ili kraće DJ je pojam koji obuhvaća dva glazbena zanimanja. To je osoba koja pušta glazbu u radijskoj emisiji ili u disko klubu. No, to je i osoba koja stvara plesnu glazbu, te ju putem miksete izobličuje i pušta u improviziranom obliku na partyima, koncertima i sličnim događanjima.

1. Hardwell

2. Dimitri Vegas & Like Mike

3. Armin Van Buuren

4. Martin Garrix

5. Tiesto

6. Avicii

7. David Guetta

8. Nicky Romero

9. Skrillex

10. Steve Aoki

Share via
Copy link
Powered by Social Snap