Pretraga

Ovo je najprodavaniji muzički album u novom mileniju

A- A+

Udarni singl ‘Hello’ s novog albuma engleske kantautorice Adele približio se broju od pola milijarde pogleda na YouTubeu, a ista pjevačica ima i najprodavaniji album u novom mileniju. Riječ je o njenom drugom diskografskom izdanju naziva ’21’, koji je prodan u više od 30 milijuna primjeraka. Unatoč okolnostima da joj je i novi album vrlo hvaljen od kritike te slušan od publike, teško će dostići ’21’.      

Screenshot: YouTube

Album ’21’ engleske kantautorice Adele, najprodavanije je diskografsko izdanje novog milenija. Prodan je u preko 30 milijuna primjeraka diljem svijeta, a što se tiče Velike Britanije na četvrtom je mjestu po prodanim primjercima svih vremena.

Izdvojeni članak

Ovo je najprodavaniji glazbeni album svih vremena

Osim što je diljem svijeta osvojio milijune slušatelja, što svjedoči podatak da je svojedobno bio u vrhu top ljestvica 30-ak zemalja, blagonaklona je prema ’21’ bila i kritika, nagradivši ga sa šest Grammya, uključujući i onaj za album godine.

Ta dodjela 2012., bila je posebna za za Adele jer je izjednačila rekord najviše osvojenih Grammyja neke ženske glazbenice u jednoj noći. Kao što ste možda iščitali, sva tri albuma ove engleske pjevačice su brojevi (19, 21, 25) što simbolizira godine u kojima je bila kada ih je počela raditi.

Između dva posljednja albuma, priključila se i odabranom društvu 12 ljudi koji su osvojili i Grammy i Oscar. Naime, popularni Zlatni kipić je dobila za originalnu pjesmu u filmu – Skyfall.

No, da bi sjajne rezultate moglo ostvariti i njeno novo diskografsko izdanje, svjedoči podatak da je ’25’ u samo tri dana srušio rekord najbrže prodavanog albuma u jednom tjednu, koji je u SAD-u do sada držao ‘No Strings Attached’ grupe NSYNC.

Ako niste još, svakako poslušajte Hello, njen hit singl s novog albuma, koji je u mjesec dana skupio gotovo pola milijarde pogleda na YouTubeu.

Ovo je najprodavaniji muzički album u novom mileniju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap