Pretraga

Ovo je najsigurniji web preglednik

A- A+

Svi smo svjesni da u cyber prostoru vreba mnoštvo virusa, a naša računala su česte žrtve tih zlonamjernih nametnika. Iako postoje mnoštvo antivirusnih sustava, ponekad virusi prođu i kroz njih. Možda se ne možete uvijek zaštititi, ali dobro je znati koji je web preglednik najsigurniji. Radi se upravo o često ismijavanom Internet Exploreru.

Internet Explorer se često navodi kao preglednik koji je pogodan jedino za skidanje Mozille Firefox ili Google Chromea. Koliko god se smijali na njegov račun, ipak je proglašen najsigurnijim web preglednikom.

Izdvojeni članak

Skidanjem datoteka torrentima lako zaradite vrlo opasne viruse

Jedini segment u kojem Internet Explorer prednjači između ostalih web preglednika jest sigurnost. Prema podacima sigurnosne tvrtke NSS Labs IE10, najbolji je na području blokiranja malwarea. NSS je usporedno testirao Internet Explorer 10, Google Chrome 25 i 26, Mozillu Firefox 19, Apple Safari, te Operu 12, te saznali koji od web preglednika najbolje štiti od malwarea raznih vrsta.

Svi su testovi napravljeni u najnovijim verzijama preglednika, s najnovijim ‘patchevima’, a pokus je izvršen između 13. ožujka i 9. travnja, piše Gadgeterija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap