Pretraga

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

A- A+

Prema podacima koje svakog tjedna u vidu ljestvice top 40 bilježi Hrvatska diskografska udruga, najslušanija pjesma u Lijepoj našoj tijekom prošle godine je ‘1 dan ljubavi’ Massima Savića. Naime, ova pjesma je najdulje bila na čelnoj poziciji Hr top 40, a uz to se kroz cijelu godinu zadržala na visokim pozicijama. Prvi put ju je Massimo izveo prošle godine na Valentinovo u Domu sportova. Pogledajte koje su i ostale pjesme u vrhu po slušanosti u 2015.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prema podacima Hrvatske diskografske udruge, koja prikuplja podatke o slušanosti s preko 140 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radijskih postaja u Lijepoj našoj, najslušanija pjesma u 2015. bila je ‘1 dan ljubavi’ Massima Savića.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj u 2014. godini

Massimo najuspješniji izvođač s tri pjesme među najslušanijima u 2015.

Kada je riječ o mjesečnim listama koje na portalu pravimo na osnovu tjednih ljestvica Hr top 40, Massimov hit godine samo je u svibnju bio pobjednik. No još se u lipnju i srpnju držala u samom vrhu.

Ipak, valja istaknuti da njena čelna pozicija nije ni približno uvjerljiva kao što je to bio Vatrin Tango u 2014. Ova, na kraju i Porinom za hit godine nagrađena pjesma bila je 25 tjedana na samom čelu Hr top 40 te još desetak među top 5 najslušanijih pjesama.

Kada je riječ o 2015. treba reći da je Massimo najuspješniji i kao izvođač. On i Cetinski  budući imaju po tri pjesme u 40 najslušanijih, s tim da su Massimove više pozicionirane. Uz ‘1 dan ljubavi’, među odabranima su ‘Kladim se na nas’ koja je na ukupno šestom mjestu te ‘Ispod nekog drugog neba’ na 15. poziciji.

Izdvojeni članak

Provjerite koja je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom studenog

Druga pozicija za pjesmu Graši, a za izvođača Cetinskom

Kada je riječ o ostalim najslušanijim pjesmama u 2015., drugo mjesto zauzela je ‘Moje zlato’ Petra Graše, a treće Mjesečar Tonya Cetinskog.  

Da se malo ranije pojavila pjesma ‘Tvoj glas’ Nene Belana i Maje Posavec, možda bi bila i više plasirana na ljestvici, no ovako je godinu završila na četvrtom mjestu, dok top 5 zaključuje ‘Zalutali pogled’ Tomislava Bralića i Klape Intrade.

Osim Massima, ukupno najuspješniji izvođač je Tony Cetinski, koji također ima tri pjesme na godišnjoj Hr top 40 ljestvici.

Uz ‘Mjesečara’ tu su još i ‘Krik’ na devetom te ‘Žena nad ženama’ na 24. poziciji.

Po dvije pjesme na godišnjoj listi imaju Petar Grašo, Nina Badrić, Neno Belan, Elemental i Vatra.

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap