Pretraga

Ovo je najstariji torrent na The Pirate Bayu

A- A+

Većina korisnika koristi ilegalnu platformu Pirate Bay za skidanje sadržaja poput glazbe, filmova te video igara. Međutim, zanimljivo da je najstariji torrent na ovoj najpopularnijoj stranici za dijeljenje i skidanje sadržaja zapravo kuharica! ‘Top Secret Recipes E-books’ naziv je ovog dokumenta koji je uploadan prije deset godina.

Foto: The Pirate Bay

Najpopularniju platformu za dijeljenje i skidanje dokumenata – The Pirate Bay, većina koristi za preuzimanje serija, filmova, glazbe i video igara. No, prvi torrent koji je uploadan na spomenuti site nije ništa slično navedenim kategorijama.

Izdvojeni članak

Evo koja se priča krije iza glavne pozadinske fotografije Windows XP-a

Naime ‘Top Secret Recipes E-books’ (Tajni recepti) je prvi dokument koji je netko postavio na The Pirate Bay i to prije deset godina, piše firstpost.com. Ovo je svojevrsna kuharica, dakle sadržaj daleko od onog koji se najčešće skida na ovoj platformi, pokrenutoj u Švedskoj.

Drugi i treći najstariji dokumenti bili su ipak češće skidanog sadržaja, odnosno kućni video talijanske tinejdžerice te dokumentarni film o Linuxu ‘Revolution OS’.

U deset godina The Pirate Bay je imao teških razdoblja poput brojnih tužbi od strane muzičkih i filmskih studija, što je natjeralo Google da smanji broj ponuđenih linkova koje upućuju na ovu platformu. Stoga od prošle godine stranica ima i vlastiti preglednik koji je do sada preuzelo preko milijun korisnika.

Ovo je najstariji torrent na The Pirate Bayu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap