Pretraga

Ovo ne znate o Sumrak sagi: Praskozorje

A- A+

www.politikaplus.com

Izdvojeni članak

Zadnji dio ‘Sumraka’ oborio već pet rekorda

Poslije snimanja većine filmova postoje činjenice koje izađu u javnost, a vezane su uz broj specijalnih efekata, poznatim statistima i slično. Tako je i nakon Sumraka sage: Praskozorje 1. dio u javnost izašao niz podataka o samom procesu snimanja i situacijama koje su se dogodile na sceni.

Donosimo vam najzanimljivije podatke sa snimanja popularne Sumrak sage: Praskozorje 1. dio. U nastavku ćete pročitati nekoliko nepoznatih stvari koje su se dogodile za vrijeme snimanja najpopularnijeg filma o vampirima.

Izdvojeni članak

Ponižavanje Kristen Stewart: Prodaju se majce s uvredljivim porukama

Zbog scene seksa između Belle i Edwarda, film je isprva bio zabranjen za maloljetnike. Tek nakon ponovne montaže dobio je oznaku PG-13, tj. dozvoljeno za starije od 13. godina.

Robert Pattinson je gotovo upropastio scenu rođenja svojim konstantnim smijehom. Nije se mogao prestati smijati Kristen Stewart koja je dala sve od sebe kako bi što bolje odglumila porođajne bolove.

Za scenu rođenja je upotrebljena lutka i beba starosti tri tjedna. Kako bi simulirali krv na novorođenčetu, šminkeri su koristili mješavinu marmelade i sira za mazanje.

Robert Pattinson je uzimao satove upravljanja brodom zbog scene o medenom mjesecu. Uprkos tome, Pattinson je razbio i brod koji je vozio na tečaju i onaj korišten tijekom snimanja u Brazilu.

U filmu je korišteno više od 1400 specijalnih efekata, od kojih je većina bila potrebna kako bi se što vjernije prikazala Bellina trudnoća.

U filmu možete vidjeti i autoricu slavnih romana na kojima je utemeljen filmski serijal, Stephenie Meyer. Ona je naime statirala kao gošća na vjenčanju Belle i Edwarda.

Redateljica Sofia Coppola je bila jako zainteresirana za ‘Praskozorje’. Sofia je htjela režirati samo prvi dio filma, što studiju i producentima nije odgovaralo.

Oba dijela ‘Praskozorja’ snimana su ‘back to back’. To znači da su snimani jedan za drugim, bez ikakave pauze. To se često radi s uspješnim filmskim franšizama, kako bi se uštedjelo na vremenu i dodatnim troškovima. Snimanje oba filma trajalo od studenog 2010. do travnja 2011.

Copy link
Powered by Social Snap