Pretraga

Ovo su super uređaji koji svakom studentu olakšavaju život

A- A+

Vremena su se bitno promijenila, a dok su prije studenti završavali fakultete uz bilježnicu, olovku i obični kalkulator, sada su im potrebne brojni drugi uređaji. Razvitkom visoke tehnologije promijenio se i način studiranja, te porasao broj uređaja potrebnih jednom studentu. Dok se bez nekih stvarno ne može, postoje i oni koji će svakom studentu jednostavno olakšati studiranje i akademski život.

U današnje vrijeme gotovo sve što radimo povezano je s visokom tehnologijom, pa tako i studiranje. Zna se već da je svakom studentu obavezno da ima mobitel i vlastito računalo ili laptop, no postoje i uređaji koji će svakom studentu trebati tijekom fakultetskog obrazovanja. Neki od njih su potrebniji, dok neki mogu poslužiti tek za olakšavanje života. Business Insider donosi najbolje uređaje za studente i njihovo iskustvo studiranja.

Izdvojeni članak

Studenti dižu kredite s velikim kamatama kako bi kupili Appleove uređaje

E-reader

Obavezna i izborna literatura može biti vrlo teška za nošenje uokolo, pa se u tu priču savršeno uklapaju readeri (e-čitači) poput Kindlea, koji je dosta povoljan, a može ga se naručiti s Amazona za 69 dolara.

Tablet

Tablet je vrlo koristan za učenje, surfanje Webom ali i čitanje, jer se na njemu mogu čitati knjige ili časopisi, a također skinuti i Kindle aplikacija. Osim čitanja, na tabletu možete gledati TV emisije i filmove. Najmanji i po cijeni najpristupačniji tableti su Kindle Fire, iPad Mini, ili Nexus 7.

Laptop

Laptop je potreban svakom studentu, budući da na njemu oni pišu eseje, zadaće i slično. Prijenosno računalo ne mora biti skupo, a na tržištu se može naći model za svakoga.

Laptop lock

Ovo je vrlo korisna stvarčica, jer omogućuje studentima da bez bojazni ostave laptop na stolu ukoliko se nalaze primjerice u knjižnici, a žele otići u toalet ili po kavu. Laptop lock nije skup dodatak (otprilike 30 dolara), a dobro će doći svakom studentu.

Izdvojeni članak

Gadgeti koji vam mogu pomoći u školi

Podloga za hlađenje

Prijenosna računala imaju jednu boljku, a to je da se često brzo i prejako zagriju, pogotovo ako su upotrebi nekoliko sati ili izvršavaju teže operacije. Podloga za hlađenje ili ‘cooling pad’ pomaže pri tom problemu, a uz to je ovaj dodatak vrlo jeftina solucija za hlađenje računala i stane u svaku torbu.

USB stick

Ovi mali uređaji odlični su za pohranu podataka, a na tržištu ih ima svih veličina (odnosno količina memorije) i oblika. Cijene ovise od količini mjesta kojeg pojedini USB nudi, no za prosječnog studenta dovoljni su i oni od 16 GB, koji zaista nisu skupi.

Eksterni miš

Svako prijenosno računalo ima ugređni miš kojeg se koristi uz pomoć jagodica prstiju. Ipak, to može postati vrlo naporno, stoga preporučamo korištenje eksternog miša koji će olakšati rad na laptopu. Cijene variraju ovisno o mogućnostima miša, no svakom prosječnom studentu bit će dovoljan i onaj koji košta stotinjak kuna, ili čak manje.

Printer

Ukoliko mislite da ćete često printati potrebne materijale, printer bi mogao biti prilično isplativ. Printanje se naplaćuje gotovo svugdje, ali iako moždan nije toliko skupo, dugoročno se više isplati printati kod kuće. Razmislite koliko će te koristiti printer, a ukoliko mislite da će to biti često, uložite u ovaj uređaj ako to možete.

Izdvojeni članak

Online kupovina: Platila Appleov uređaj, a dobila jabuke

Eksterni hard disk

Vrlo je važni da imate ‘back up’ svojeg računala, jer nikad ne znate što se može dogoditi s vašim datotekama. Svi vaši dokumenti mogli bi nestati ukoliko imate problema s računalom, pa bi jedan ovakav eksterni hard disk mogao predstavljati rješenje svih tih problema. Preselite na njega sve datoteke koje nipošto ne želite izgubiti.

Bluetooth speaker

Svaki student voli slušati muziku, no nema uvijek mogućnosti i mjesta za zvučni sistem. Ova kutijica dobro dođe u takvim situacijama. Spojite ju na telefon ili kompjuter putem bluetootha, i imat ćete prilično dobar zvuk. Ovaj je zvučnik super i zbog toga što se lako može prenositi bilo gdje želite. Jawbone Jambox stoji otprilike 180 dolara.

Slušalice koji izoliraju buku

Ove su slušalice idealne jer omogućavaju učenje u miru u bučnom kafiću, ali i slušanje glazbe te da to nikome ne smeta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap