Pretraga

U ovoj školi pod odmorom sigurno nećete ostati gladni: Učenici izradili roladu od kestena dugu 16m

A- A+

Nerijetko se može čuti kako učenicima u strukovnim školama kronično nedostaje praktičnog rada u struci. Tih problema nemaju đaci Srednje škole ‘Stjepan Ivšić’ u Orahovici koji kroz svoju vrijednu zadrugu proizvode razne prehrambene proizvode. Tako su nedavno građane svoga grada počastili roladom od kestena dugom nevjerojatnih 16 metara.

Učenici Srednje škole ‘Stjepan Ivšić’ u Orahovici na tržište će rada po završetku škole izaći spremni. Ondje, naime, postoji učenička zadruga ‘Vučica’, a u okviru nje ovi strukovnjaci proizvode vina, pekmeze, zimnicu i brojne druge proizvode.

Izdvojeni članak

Škola o kakvoj mnogi sanjaju: Učenici nastavu slušaju u futurističkoj zgradi, a na praksi proizvode vino, voćne rakije i pekmez

Prošlog su vikenda učenici škole sve svoje proizvode predstavili na tradicionalnoj gradskoj manifestaciji 11. dani kestena i mladog vina u Orahovici, a tom su prilikom građane počastili roladom od kestena dugom nevjerojatnih 16 metara. Roladu su izradili učenici kuharskog smjera škole.

– Napravili smo roladu od kesten pirea i to dužu nego lani i s više kestena. U ovogodišnju roladu stavili smo 40 kilograma kesten pirea, više od 30 litara šlaga i oko 200 jaja. Ove godine je rolada bila dugačka preko šesnaest metara, a radili su je učenici Željka Bušljeta, Petra Škiljić, Tamara Jovanović, Ana Beržaj i Kristina Lončar. Treba reći da nam je trebalo tri dana za pripremiti roladu, rekao je Danijel Both, jedan od učenika koji su izradili roladu, priopćili su na stranicama Grada Orahovice.

Za svoj rad učenici su naknadno je su dobili zahvalnice s kojima su ponosno pozirali.

U ovoj školi pod odmorom sigurno nećete ostati gladni: Učenici izradili roladu od kestena dugu 16m
Share via
Copy link
Powered by Social Snap