Pretraga

Ovu je pjesmu nacija najviše slušala tijekom veljače

A- A+

Hrvatska diskografska udruga na tjednoj bazi objavljuje ljestvice 40 najslušanijih pjesama. To je jedina sveobuhvatna službena ljestvica radijskog emitiranja, koja pokriva najveće nacionalne, regionalne i brojne lokalne postaje. Uz pomoć naprednog sustava 1Played listu sastavljaju na temelju broja emitiranja, dosega i slušanosti preko 140 radijskih postaja. Tako tijekom četiri tjedne ljestvice koje su zakvačile veljaču, možemo zaključiti da je i drugi mjesec za redom najslušanija pjesma ‘Poslije nas’ grupe Pavel.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon što je u siječnju pjesma ‘Poslije nas’ grupe Pavel bilježila redom izvrsne plasmane na ljestvici Hr top 40, isti trend se nastavio u veljači. Na četiri tjedne ljestvice u prošlom mjesecu, Pavelov hit našao se dva puta na drugom mjestu te po jednom na prvom i trećem. Dovoljno da ponovno bude najslušanija pjesma u mjesecu.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom siječnja

Deset tjedana trebalo Pavelu da dođe do čelnog mjesta

Inače novoj pjesmi grupe Pavel trebalo je deset tjedana da dođe na čelno mjesto Hr top 40 liste.

– Lijepo je kad pjesmu prepoznaju glazbeni urednici. Radio je još uvijek možda i najvažnija spona između izvođača i publike i čast je imati najemitiraniju pjesmu u Hrvatskoj, hvala svima koji puštaju ‘Poslije nas’. Već smo se bili privikli na vječnu drugu poziciju, sad više ne možemo igrat na kartu simpatičnih gubitnika. Šteta!, komentirao je Pavelov frontmen Aljoša Šerić dolazak na čelo za HDU, početkom prošlog tjedna.

Međutim, unatoč ne baš čestom vodstvu Pavela na Hr top 40, treba reći da je pjesma ‘Poslije nas’ itekako doprijela do radijskih urednika i publike, obzirom da je samo u tjednu ulaza na ljestvicu bila 18., a u idućih devet tjedana nije padala ispod četvrtog mjesta.

Dodajmo da je Pavelova ‘Poslije nas’ proglašena hitom mjeseca i prema Music pubu Zlatka Turkalja, odnosno popularnoj glazbenoj radijskoj emisiji spomenutog autora, koja se svakog ponedjeljka od 14 do 16 sati emitira na HR2.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Vannin hit te neuništivi Neno Belan i Maja Posavec

Vrlo uspješnu novu pjesmu ‘Suze na kiši’, snimila je i Ivana Vrdoljak – Vanna te također bilježi konstatno visoke plasmane na ovoj ljestvici Hrvatske diskografske udruge.

Naime, u posljednjem je tjednu taj Vannin hit dosegao prvo mjesto i to po drugi put u šest tjedana otkada je pjesma na Hr top 40.

Osim toga, s izuzetkom prvog tjedna (ulaz na 23. mjesto) ‘Suze na kiši’ su stalno u top 5.

Izdvojeni članak

Ovo su najzarazniji glazbeni hitovi

Na kraju ovog mjesečnog izvještaja spomenimo i dvije pjesme koje se ne daju svrgnuti s ljestvice.

Prekrasni ‘Tvoj glas’, Maje Posavec i Nene Belana sada je već 26 tjedana na Hr top 40 te je unatoč tome u cijeloj veljači bila među prvih šest na tjednim ljestvicama. (u posljednjem tjednu peta)

No, dobro i dugo se drži i Grašino ‘Moje zlato’. Ta je pjesma već 37 tjedana odnosno više od osam mjeseci na listi te će po svim prilikama još neko vrijeme tu i ostati.

Recimo u zadnja dva tjedna ponovno je među 10 na Hr top 40, a na YouTubeu je prikupila oko 4 milijuna i 300 tisuća pogleda.

Obzirom da smo već u izvještaju za siječanj podijelili Pavelovu pjesmu ‘Poslije nas’, ovoga puta ispod članka poslušajte drugu najslušaniju pjesmu u veljači – ‘Suze na kiši’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap