Pretraga

Ovu su pjesmu Hrvati najčešće slušali tijekom rujna

A- A+

Tijekom mjeseca rujna odnosno već drugi mjesec zaredom Hrvati su najviše slušali duet ‘Sreća’ u izvedbi Olivera Dragojevića i Gibonnija. Otkrivaju nam to podaci Hrvatske diskografske udruge, koja svakog tjedna objavljuje Hr top 40, odnosno ljestvicu najemitiranijih pjesama na preko 130 lokalnih, regionalnih i nacionalnih radio postaja. 

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Od četiri tjedne ljestvice koje su zakvačile rujan, na trima je na čelu bio spomenuti hit ‘Sreća’ dok je u jednom prevlast preuzela dva mjeseca najslušanija pjesma Nine Badrić ‘Dani i godine’.

Izdvojeni članak

Kratka povijest Jugotona: Provjerite kako se nekada konzumirala glazba u odnosu na danas

Konstantno u vrhu, dva zadnja mjeseca na njemu

Pjesma ‘Sreća’, pojavila se na Hr top 40 sredinom lipnja te je odmah zabilježila ulaz na šesto mjesto ljestvice radijskog emitiranja. Još je samo tjedan nakon toga provela na petom mjestu nacionalne top liste, da bi potom narednih 13 tjedana bila na jednoj od top 3 pozicije.

U 10. tjednu boravka među Hr top 40, ‘Sreća’ je svrgnula s trona Ninine ‘Dane i godine’, koji inače od ulaza na listu ne izlaze iz prve tri pozicije.

Po svemu sudeći obje će pjesme biti ozbiljni kandidati za osvajanje Porina u kategoriji pjesma godine, budući da su osim radijske te televizijske publike, osvojili i onu internetsku.

Naime, ‘Sreća’ na YouTubeu ima u tri pol mjeseca više od milijun i šesto tisuća pogleda, dok ‘Dani i godine’ opasno kroče prema pet milijuna.

Izdvojeni članak

Trideseti video prešao milijardu pogleda na YouTubeu: Riječ je o pjesmi iz 2013.

Više od pola godine pjesma ‘Zaljubila sam se’ među najemitiranijima

Kao kuriozitet na Hr top 40 svakako valja istaknuti pjesmu ‘Zaljubila sam se’ grupe Detour. Ovaj hit je sada već 28. tjedan na ljestvici te je još uvijek među deset najemitiranijih.

Preciznije posljednji tjedan je bila na 11. mjestu, ali je na prethodne tri liste u rujnu bila svaki put u top 10, početkom mjeseca na impresivnoj šestoj poziciji. Sa sličnom ‘poviješću’, doduše rastom u plasmanima odlikuje se i Gibonnijev hit ‘Onako od oka’.

Ta je pjesma gotovo sedam mjeseci na listi te je u posljednjem tjednu zabilježila izvrsnu šestu poziciju na Hr top 40.  

Hoće li ‘Zaljubila sam se’ te ‘Onako od oka’ dostići staž i visoke plasmane poput hita ‘Tvoj glas’ Nene Belan i Maje Posavec, ostaje za vidjeti. No, da su na dobrom putu, možemo već sada konstatirati.

Upravo je Neno Belan autor pjesme ‘Sanjaj’, koja je prema plasmanima u rujnu treća na Hr top 40, iza nedodirljivog dvojca ‘Sreća’ te ‘Dani i godine’.

Nakon uspjeha pjesme ‘Moje zlato’, Petar Grašo ponovno ima potencijalni hit. Radi se o pjesmi ‘Ne znan za se’, koja je u četiri tjedna boravka na listi isto toliko puta bila među 5 na Hr top 40.

Na rubu top 5 najemitiranijih kroz cijeli rujan je i hit ‘Život nije siv’ mlade osječke glazbenice Mije.

Ovu su pjesmu Hrvati najčešće slušali tijekom rujna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap