Pretraga

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali u srpnju

A- A+

Hrvatska diskografska udruga svaki tjedan objavljuje HR top 40, odnosno listu najslušanijih pjesama, povlačeći podatke s preko 140 radijskih stanica u zemlji. Tako je na osnovu tjednih pregleda koji su zakvačili mjesec srpanj, najviše plasmane odnosno dva čelna mjesta i tri druge pozicije zabilježila pjesma Moje zlato Petra Graše. Valja svakako istaknuti i novi hit Tonya Cetinskog Mjesečar, koji se također cijeli srpanj držao u top 3, a dva zadnja tjedna je na samom čelu.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prema podacima o slušanosti s preko 140 radio postaja u zemlji, a koje bilježi Hrvatska diskografska udruga, tijekom srpnja najviše se slušalo Moje zlato Petra Graše. Pjesma koja je bila pobjednik 55. splitskog festivala i po ocjenama žirija, ali i publike, očito je zarazila naciju.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom lipnja

Strelovit uspon Grašine pjesme

Grašina pjesma je na HR top 40 listi dva mjeseca, a već od starta se moglo vidjeti da će biti uspješna.

Nakon prvih sedam dana bila je na 25. poziciji, da bi odmah idući tjedan dospjela na prvo mjesto gdje se zadržala još pet idućih HR top 40 pregleda.

Gledajući samo sedmodnevne ljestvice koje su dotakle srpanj, Moje zlato je tri puta držalo čelne pozicije i još dva put se našlo na drugom mjestu.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom proteklog mjeseca

Kuriozitet – zadnja dva tjedna nema promjena na šest prvih pozicija

Već smo istaknuli kako je po plasmanima u srpnju samo nešto slabija od Grašina hita, Mjesečar Tonya Cetinskog. U pet posljednjih tjedana ovaj je hit zauzeo dva prva mjesta, dva druga i jedno treće.

Ono što je svakako kuriozitet usporede li se dvije zadnje ljestvice Hr top 40 je da su čak šest prvih pozicija ostale nepromijenjene.

Tako prvo mjesto, drugi tjedan zaredom, drži Tony Cetinski i njegov Mjesečar, Petar Grašo s pjesmom Moje zlato je drugi, a Nina Badrić s novim hitom Više smo od prijatelja treća.

Nevedimo i da su među ostalim nepromijenjenima na četvroj poziciji Ivan Zak s Pretjerujem, Sa mog prozora TBF-a je ostala peta, a Kladim se na nas Massima Savića dva je tjedna u nizu šesta.

Copy link
Powered by Social Snap