Pretraga

Ozloglašeni Windows 8 u nekoliko poteza možete pretvoriti u XP ili ‘sedmicu’

A- A+

Otkako je Windows 8 ugledao svjetlo dana, ne prestaje se pričati o njegovim nedostacima. ‘Nesretnici’ koji nisu uspjeli izbjeći tu verziju ipak ne moraju očajavati. Postoji nekoliko trikova kako riješiti taj problem i transformirati ga u ‘sedmicu’ ili XP.

windows-8.en.softonic.com

Windows 8 trn je u oku brojnim korisnicima koji se ne mogu nikako priviknuti na vizualitet tog sustava. Ako ste i vi zapeli s tim neizglednim sučeljem, postoji nekoliko koraka koje trebate napraviti kako biste ‘osmicu’ uobličili u ‘sedmicu’ ili XP, piše MakeUseOf.com.

Kako dobiti Start izbornik

Izbornik Start većini korisnika nedostaje u Windows 8 te se teško mogu priviknuti na korištenje računala bez njegova klasičnog stila. Umjesto Starta u obliku izbornika, ‘osmica’ nudi Start ekran, koji u potpunosti možete izbjeći pomoću Classic Shella. Ovaj program će vam omogućiti tri stila ‘staromodnog’ Starta – klasični, s dva stupca te kao u Windowsu 7.

Izdvojeni članak

20-godišnjeg dizajnera frustirale su mane Windowsa, pa je sam donio rješenja

Izbor odgovarajućih tema

Drugi korak koji vam predstoji nakon instaliranja Classis Shella jest izbor tema. Baza prilagođavanja Windows tema su UXStyle i UXThemePatcher.

Kako instalirati teme

Ako ste ljubitelj izgleda Windows 7 sustava, najbolje je da instalirate Windows Aero. No, ako ste među onima koji više vole XP, tada isprobajte Royal VS. Instalacijom i jedne i druge teme, uz već postojeći Classic Shell, trebate pronaći i Start tipku s odgovarajućim dizajnom (klik ovdje).

Povratak na XP ili Classic Mode

Mada rijetki pored ‘sedmice’ žele ići dalje u prošlost pa žale za izgledom XP ili čak Classic Modeu, detaljnije upute imate na sljedećem linku.

Ozloglašeni Windows 8 u nekoliko poteza možete pretvoriti u XP ili ‘sedmicu’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap