Pretraga

Paralizirana tinejdžerica ostvarila svoj san i postala model

A- A+

Clare Mackenzie je paralizirana 19-godišnjakinja koju ni invalidska kolica nisu spriječila da se njen san bar na kratko pretvori u stvarnost – da postane model. Sasvim slučajno zapazila ju je fotografkinja Kerri Lane te ju odlučila angažirati za svoj projekt kao model sirene.

Foto: Facebook

Devetnaestogodišnja Clare Mackenzie u dobi od deset godina doživjela je prometnu nesreću u kojoj je zadobila ozljedu kralježnice te ostala paralizirana od prsa nadolje. Iako je mlada Amerikanka cijeli život osuđena na invalidska kolica, to ju nije spriječilo da se bar na kratko bavi poslom modela, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Neobična kombinacija: Šahovski prvak svijeta (22) ujedno i top model

Prekrasna Clare oduvijek je sanjala da postane manekenka, ali zbog paralize mislila je da se taj njen san nikada neće ostvariti. No, dok je 19-godišnjakinja bila na spoju sa svojim dečkom, zapela je za oko fotografkinji Kerri Lane misleći kako bi baš Clare bila idealna za njeno snimanje.

Kad je prišla djevojci, Kerri je vidjela da je 19-godišnjakinja u invalidskim kolicima i tada je shvatila da bi njen projekt mogao biti od još većeg značaja. Fotografkinja je zamolila Clare da prihvati ponudu i bude joj model na snimanju, što je 19-godišnjakinju oduševilo i ganulo u istom trenutku jer ju napokon netko nije doživljavao isključiovo kao ‘djevojku u invalidskim kolicima’.

– Manekenstvo mi se činilo kao veliki san koji se nikada neće dogoditi. Bilo je uzbudljivo zato što me Kerri nije ispitivala što nije u redu sa mnom ili bila znatiželjna, otkrila je Mackenzie.

Dodala je kako prije ovog snimanja nije mislila da će se ikad naći u ulozi modela, ali je sad po tom pitanju optimističnija. – Nikada nisam po časopisima vidjela manekenke u kolicima, kao ni u reklamama ili na TV-u. Osjećam da bi možda mogla ustrajati u ovome i biti jedna od prvih manekenki u kolicima, zaključila je 19-godišnja Clare.

Foto: Facebook

Paralizirana tinejdžerica ostvarila svoj san i postala model
Share via
Copy link
Powered by Social Snap