Pretraga

Parovi koji ‘dijele džoint’ imaju sretniju i dulju vezu

A- A+

Nova studija, provedena na čak 634 para u vezi i braku, potvrdilo je da oni koji ‘dijele džoint’ imaju sretniji i dulji odnos. Istraživači sa Sveučilišta Yale, Sveučilišta Buffalo te Rutgersa kroz 1990-te su pratili ponašanja i odnose navedenog broja parova te su utvrdili da marihuana nema ni približno sličan efekt, kao alkohol, kako se često nastojalo nagađati. Naime pokazalo se da u vezama, gdje oboje partnera puše travu, postoji najmanji rizik od pojave nasilja.

Novim istraživanjem, koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Yale, Sveučilišta Buffalo te Rutgersa utvrđeno je da parovi u vezi i braku, koji zajedno puše travu, imaju sretniji i dulji odnos. Naime često se pokušavao poistovjetiti utjecaj marihuane na brak ili vezu, s efektom koji ima alkohol, no pokazalo se upravo suprotno.

Izdvojeni članak

Popis od 147 ‘napušenih’ pjesama: Svi popularni glazbenici koji su opjevali marihuanu

Kroz ovu studiju, o kojoj izvještava Elite Daily, 634 para je praćeno tijekom 1990-ih. Primijećeno je da u prvoj godini braka čak 37.1 posto muškaraca, postaje fizički agresivno.

No to nije bio slučaj kod ovih, koji su naveli da redovno puše travu.

Isto tako agresivnost prema partneru u intimnoj vezi, bila je manja kod žena koje su učestalije koristile marihuanu.

Kroz studiju je utvrđeno da drugačije nije čak ni u slučaju kroničnih ovisnika o canabisu, koji se također ponašaju smirenije, opuštenije te manje agresivno.

Budući da je istraživanje obuhvatilo parove od prije 20-ak godina, istraživači su najavili da će nastaviti s ispitivanjem, ovoga puta novih mladih parova, kako bi utvrdili je li se što u međuvremenu promijenilo.

U svakom slučaju ova studija je dobra referenca borcima za dekriminalizaciju marihuane.

Parovi koji ‘dijele džoint’ imaju sretniju i dulju vezu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap