Pretraga

Patnja bez kraja: dan prije ispita

A- A+

Cijeli semestar čekam na ovo. Sutra je napokon taj dan, ali ujedno i najgori dan semestra. Danas je dan prije ispita i on je možda još i gori od samog dana ispita. Danas je dan kada su stres i nervoza na vrhunac, kada polako kreće panika i strah i blokada. Danas je posljednja šansa za nešto naučiti i pripremiti se, zato što je sutra dan D.

Foto: Pexels

Planirala sam se probuditi danas ranije, no dobro je. Samo sam dva sata više spavala, a realno, ta dva sata bih svakako izgubila tijekom dana gledajući serije ili videe na YouTube-u. Ovako sam barem naspavana i spremna za sve što mi slijedi u sljedećih par sati, a to je sve. Wow, ispit mi je za manje od 24 sata, to me malo brine. No dobro, bez panike, sve se stiže.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Pisanje seminarskog rada

Probudila sam se prije petnaestak minuta, ali samo da provjerim što još ima na društvenim mrežama, postoji li kakav sramotan story, dobar meme ili zanimljiv trač u grupnom chatu s ekipom s faksa. Samo da to provjerim pa se onda ustajem i krećem učiti. Realno, svakako bih to provjeravala onda kad krenem učiti, bolje maknuti sve sada sa stola.

– 28 minuta nakon –

Evo, sada je stvarno vrijeme za ustajanje. Wow, već je podne. Vrijeme zaista leti kada ti ga treba, no zato na predavanjima, kao da se svi zaledi u trenutku. Prezanimljivo. Uglavnom, već je podne. Mogla bih onda skočiti do menze na ručak, glupo mi je sada doručkovati, pa onda opet za sat vremena gubiti vrijeme na menzu. Bolje to sada riješiti, pa sam onda na miru.

– 87 minuta nakon –

Dobro, možda sam se malo preračunala s menzom i upala u najveću gužvu, ali dobro. Barem sam uspjela uloviti najbolji ručak ikada, ilitiga pizzu i pommes frites u brzoj menzi. Šteta što više nemaju Euforiju, onda bi to zaista bio ručak iz snova, ali dobro. Otišla sam do dućana po nešto slatkiša da imam sada za nekoliko dana što slijede, bit će kritično.

Mogla bih sada krenuti učiti, ali bih mogla početi u točno 14. Možda je bolje da sada pogledam kratko jednu epizodu serije, realno pogledat ću ju svakako kad-tad, a ovako me to barem neće vući onda ostatak dana da gledam, nego ću sada to riješiti. Ma da, epizoda ionako traje dvadesetak minuta, nisu pretjerano povezane međusobno i bit će sve okej. I onda stvarno krećem.

– 63 minute nakon –

Okej, malo me ponijelo, ali morala sam pogledati, dogodio se major plot twist…  Sad kada znam što se dogodi, mogu početi učiti. Uhu, već je skoro tri, zaista moram krenuti s učenjem, zato što ispit je sutra u osam, moram krenuti barem sat ranije ako želim biti sigurna da neću zakasniti, znači u sedam krećem, moram se probuditi barem pola sata ranije, znači šest i pol.

Znači imam još malo više od petnaest sati (valjda? Matematika mi je jednom bila jača strana), da naučim gradivo cijelog semestra. Ma dobro je, stižem sve. Mislim realno, da ja znam da ću biti u strci sutra i da neću stići sve naučiti, već bih cijeli dan provela učeći, zar ne? Sada je samo bitno da krenem i to je to.

– dva sata nakon –

Wow, učenje stvarno umara. Ali dobro ide za sada, prošla sam gradivo prvog kolokvija, koje sam položila, ali rekli su da će možda biti i poneko pitanje od tamo. Glavno da sam to sada ponovila i da sam sigurna u to znanje. Sada samo pet minuta pauze da odgovorim svima na poruke i onda ozbiljno krećem, s ovime što ne znam baš najbolje i iz čega nisam dobila dobru ocjenu na kolokviju. S ovime što zapravo moram učiti, ali odgađam cijelo ovo vrijeme. Ali sad ću ja to, dobro je sve.

– 31 minutu nakon –

Joj, baš su mi presmiješni ovi s faksa, zaista imamo najbolje memeove. Istina, nekad se malo zanesemo, kao sada, kada smo si slali isti meme u krug pola sata, ali dobro, sve je to okej. Rokovi su, treba se malo opustiti na trenutke, inače bismo puknuli pod svim ovim stresom. Sada krećem učiti, barem 3 sata u komadu.

– nakon 94 minute –

Opa, zvoni mi telefon. Tko li me to zove? Baka, naravno. Dobro, samo ću joj kratko reći da ne mogu sada razgovarati zato što moram učiti, sutra ću ju zvati nakon ispita, to je bolje nego ovako sada dok sam nervozna.

– 73 minute nakon –

OK, SADA JE DOSTA. KREĆEM UČITI I T O Č K A. NEĆE ME NITKO I NIŠTA ZAUSTAVITI, UČIT ĆU CIJELU NOĆ AKO TREBA, JA SAM NEZAUSTAVLJIVA.

– ponoć –

Dobro je, učila sam do sada, samo sam se sva ukočila. Idem na trenutak sjesti na krevet da se malo odmorim, onda nastavljam. Za sada mi dobro ide, možda ću čak stići uloviti i par sati sna.

– budilica, šest i pol –

O NNNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. JESAM LI JA TO PRESPAVALA CIJELU NOĆ??????????? OOOOOOOO NEEEEEEEEEEEEEE. DOBRO, DOBRO. STIŽEM SVE U TRAMVAJU PONOVITI I MOŽDA BUDEM IMALA SREĆE I BUDE SVE OKEJ. OK. Ok. Ok. Ok. Coool. Sve stižem, imam još punih sat i pol do ispita, realno, stignem sve do tada…

(pisano dan prije ovakvog dana)

Patnja bez kraja: dan prije ispita
Share via
Copy link
Powered by Social Snap