Pretraga

Pavica je sinonim za šareno

A- A+

Iza imena Pavica Dizajn stoji 26-godišnja Marijana Pavičić Pera iz Splita. U slobodno vrijeme izrađuje šareni nakit i vrlo upadljive torbe, a njezino neprestano stvaranje novih primjeraka tog obožavanog modnog dodatka započelo je kad za jedno vjenčanje nije imala torbicu koja bi dobro pasala uz cipele. I tako je sve krenulo… Diplomirala je na Građevinsko- arhitektonskom fakultetu, ali je njena prva ljubav bio i ostao dizajn.

Koliko dugo izrađuješ sve i svašta?

Nakit radim već dugo vremena, ali ga zadnjih godinu i pol dana izrađujem od tkanine. U biti to je počelo od trenutka kad sam upisala tečaj šivanja i kada sam imala dosta ostataka materijala, pa sam počela izrađivati neke stvarčice samo za sebe. Kad sam se malo usavršila i drugi su se počeli zanimat za moj rad. Trenutno najviše izrađujem torbice, to me baš ispunjava i neprestano mi naviru nove ideje.

Kako si počela s torbama? Kako bi opisala stil kojem tvoje torbe odgovaraju?

S torbama sam počela ima nekih 8 mjeseci kad sam sebi izradila torbu za jedno vjenčanje kako bi mi se slagala s cipelama. Stavila sam sliku te torbe na Facebook i tako je sve krenulo. Sad ta torba ima počasno mjesto u mom ormaru i uvijek mi izmami osmjeh jer me podsjeća na početak. Stil mojih torbi nazvala bih Pavicin stil, jer sve što radim, radim za svoj gušt. No, često mi se zna dogoditi da izradim nešto, ne ispadne baš onako kako sam ja zamislila, a na kraju ta torba pokupi mnogo “lajkova”.

Nosiš li i sama ono što izradiš?

Da, stalno nosim svoje radove. Inače sam luda za nakitom i torbama (i cipelama!), kao i većina žena, pa je i to jedan od razloga zašto sam se počela baviti ovim hobijem.

Što te najviše inspirira?

Inspiraciju crpim iz svijeta oko sebe. Najčešće mi ideje dolaze dok pijem kavu i promatram prolaznike. Raznorazne kombinacije boja i kontrasta mi uvijek izmame neku ideju.

Imaš li najdraži komad koji si dosad izradila?

Svaki novi komad koji izradim mi je sve draži i draži, međutim već neko vrijeme imam svog favorita, a to je crna torbica s bijelim točkicama i crvenom mašnom, nosim je skoro svaki dan.

A što radiš dok ne izrađuješ torbe i nakit?

Kad ne izrađujem torbe i nakit, igram se svojom malom 1-godišnjom djevojčicom.

Gdje vidiš Pavica dizajn za recimo pet godina?

Na dobrom putu za otvaranje vlastite galerije.

Pavica Dizajn možete vidjeti potražiti na Facebooku.

Pogledajte još neke od zanimljivih tema na hedonistfactory.com.

Pavica je sinonim za šareno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap