Pretraga

Pet razloga zašto je laptop najbitnija stvar u životu svakog studenta

A- A+

Danas živimo u svijetu u kojem nam je apsolutno sve dostupno u roku nekoliko sekundi, čak niti minuta. Možemo bookirati let za New York, upisati se na online tečaj pletenja, slušati glazbu staru stoljećima ili jednostavno gledati kompilaciju najboljih failova na YouTube-u.

Živimo u svijetu u kojem nam je toliko toga dostupno, da je vrlo teško zamisliti život bez tih mogućnosti. Život bez smartphonea. Život bez kompjutera. Život bez telefona. Život bez radija. Gotovo pa je nemoguće. Probajte sada zamisliti da vam u jednom trenutku, sve to nestane. Čisti horor, zar ne?

E pa ja upravo živim život bez laptopa. I da, stvarno je horor. Na svu sreću, tek je početak akademske godine pa trenutno još ne trebam napisati deset seminarskih radova ili pripremiti tri PowerPoint prezentacije. Ali uskoro će doći i taj dan. A hoću li ja imati novi laptop? Stay tuned.

Izdvojeni članak

Ukrao studentu laptop pa mu poslao ispriku koja je nasmijala čitav internet

U svakom slučaju, ovo nije članak o tome kako sam ja ostala bez laptopa. Dobro, možda i je, ali poanta je ta da sam tek sada shvatila koliko mi je laptop bitan. I želim to podijeliti sa svijetom, ilitiga s vama. Kroz moju patnju sam došla do velike spoznaje i jednostavno bi bilo sebično od mene da to zadržim samo za sebe.

Uvijek sam bila jedna od onih osoba koja pali laptop samo kada mora. A morala sam kada su mi se gledale serije i filmovi, a ponekad bi se ubacilo i nekakvo ‘usputno’ pisanje seminarskih radova, zadaća, članaka, i tako… Sve usputno.

Kada sam shvatila da je jadan napokon izdahnuo, čak nisam niti bila toliko zabrinuta. Mislila sam kako ga i ionako ne koristim prečesto. A onda sam shvatila koliko sam u krivu. Stoga slijedi popis 5 stvari zašto je laptop najbitnija stvar u životu svakog studenta.

Serije i filmovi

YouTube videe rijetko kada gledam na laptopu i uvijek mi se čini da mi je spretnije pogledati ih na mobitelu, ali pogledati seriju ili film na mobitelu jednostavno zvuči kao zločin (zato što i je). Osim što je nemoguće gledati ih skinute na mobitelu zato što bi vam trebala bolesno dobra memorija za pogledati film od 3 sata bez da vam dođe obavijest da vam je mobitel zakrčen (ako ste sakupljač nebitnih snimki zaslona kao ja), zločin je gledati filmove i serije na tako malom ekranu.

Ljudi su se prije ubijali kako bi imali što veće televizije, a mi to danas sve bacamo u vodu i gledamo na malenim ekranima… Jednostavno ne, ne i ne! Možda ako se radi o nekom bez veze reality showu, stvarno je nekorektno prema redatelju gledati film/seriju na mobitelu i odgovorno stojim iza toga!

Faks

Možda je ovo trebalo biti na prvom mjestu, ali svi jako dobro znamo da je faks rijetko kome na prvom mjestu, tj ispred serija i filmova. Možda materijale možete čitati na mobitelu, iako mislim da je i to samo po sebi teško, ali pisati zadaće, seminarske radove… Nemoguće je to raditi na mobitelu. Čak i da vas ne ometaju stalne poruke koje vam dolaze preko raznih društvenih mreža, teško se naviknuti na pisanje u Wordu na mobitelu.

Užasno je sporo, greške se lako prave i užasno teško popravljaju. Znate onaj meme o pomicanju slike u Wordu? E pa probajte izbrisati jednu riječ u Wordu na mobitelu. Još gora situacija od pomicanja slike na kompjuteru. A da ne govorim o bilo kakvom umetanju slike… Samo zaboravite

Dostupnost

Laptopi su najbolja stvar na svijetu zato što ih možete nositi bilo kuda. Ako vam treba kako biste uzimali bilješke na satu, stavite ga u ruksak i nosite na faks. Ako vam trebaju mir i tišina kako biste mogli učiti, stavite ga u ruksak i nosite ga u knjižnicu. Ako vam treba zato što ste ostali bez mobitela koji vam je na servisu (pogodite kome se i TO dogodilo), stavite ga u ruksak i nosite bilo kuda gdje postoji WIFI mreža.

S laptopom možete brzo i efikasno rješavati probleme, ali se i čuti s ljudima putem društvenih mreža.

Posao

Većina studenata radi tijekom studija. Ako ne svih pet (hahah) godina, onda barem jedan dio. I u većini slučajeva, radi se o nekakvom online poslu koji se radi od doma, pa se onda mogu u potpunosti posvetiti fakultetu. Zamislite da ostanete bez laptopa usred svega toga. Mislite da neimanje laptopa zvuči kao normalan izgovor u 2019. godini?

Više zvuči kao nekakav prank – realno, tko danas nema laptop? Osim mene trenutno, naravno…

Razne gluposti

Postoji još milijun i petsto razloga zašto je studentski život bez laptopa nemoguć – od slušanja glazbe na zagrijavanju prije izlaska pa do kopanja po Internetu kako biste pronašli sve ilegalno skenirane pdf-ove, koje vam kompjuteri u knjižnicama ne bi ni dopustili da skinete. Da ne pričamo o uređivanju fotografija, videa i sličnih stvari.

Postali smo toliko ovisni o laptopu (ali ja mislim ovo na jedan pozitivan način), da ni ne shvaćamo koliko nam laptop znači. Nadam se da ste nakon ovog članka barem malčice zahvalniji na tome što imate funkcionalan laptop, u kakvom god stanju on bio…

Share via
Copy link
Powered by Social Snap