Pretraga

Pjesme u kojima uživamo zahvaljujući tv serijama

A- A+

Ponekad se dogodi da zavolite neku pjesmu pa istu slušate skoro svaki dan, ali ne znate tko ju pjeva niti kako se zove. Drugim riječima, pjevušite iste stihove svaki put kad upalite svoju omiljenu seriju. Prema IMDb-ovoj ljestvici najboljih pjesama iz popularnih serija ili emisija našlo se ovih nekoliko pjesama.

Kad vam jednom pjesma uđe u uho, teško da ćete se iste riješiti za kratko vrijeme. Gledajući neku od emisija, serija ili pak reklama često vam se dogodi da upravo stihove kojima počinje taj televizijski sadržaj ne možete izbaciti iz glave. U većini slučajeva nemate pojma tko tu pjesmu izvodi, kako se zove, niti biste ju slušali da nije izabrana za glazbenu podlogu omiljene vam serije. Pogledajte koje pjesme krase najbolje ocjene na IMDb-u po izboru samih korisnika spomenute interentske stranice.

‘Pappyland’ i ‘The Twillight Zone’

Dječja emisija koja se snimala od 1996. do 1999. godine zarazila je, ne samo gledatelje mlađeg uzrasta, nego i starije. Upravo je pjesma koju pjevaju Michael Cariglio, Mike Curley, Gabriel Velez, Marilyn Arnone i još nekoliko dječice najbolje pozicionirana na IMDb-ovoj ljestvici. S ocjenom 8.9 prvo mjesto dijeli s fantastičnom serijom ‘The Twilight Zone’.

‘Friends’

Tko još ne zna za pjesmu ‘l’ll Be There For You’ od The Rembrandtsa? Svakom proslavom, rastankom ili zabavom skupine prijatelja pjevaju se i riječi ovog ultimativnog hita. Vjerojatno pjesma nikada ne bi dosegla toliku popularnost da istom ne započinje jedna od najboljih humorističnih serija ikada ‘Frineds’. Sa 8.8 ovaj se hit našao na trećem mjestu.

‘The Big Bang Theory’

Preko 303 tisuće korisnika na IMDb-u svoj glas je dalo onoj nerazumljivoj pjesmi na početku ‘The Big Bang Theoryja’. Uz omiljene geekove, visoka ocjena 8.6 potvrdila je i to da tema serije također spada među najdraže melodije.

‘The Muppet Show’

Još jedan dječija emisija našla je svoje mjesto među 10 najboljih pjesama. ‘The Muppet Show’ stvarana je od 1976. do 1981. godine, a svima nam je iz dječjih dana ostalo u glavi kreštanje i ‘pjevanje’ popularnih lutaka koje su i danas rado viđene na televizijskim ekranima. Prema korisnicima IMDb-a njihova glazba zaslužuje visoko peto mjesto s ocjenom 8.4.

‘M*A*S*H’

Humoristična serija čija se radnja odvija u vojnoj ambulanti u Koreji snimana 1972. godne također ima upečatljivu glazbenu podlogu. Preko 20 tisuća korisnika glasalo je upravo za početnu pjesmu serije ‘M*A*S*H’ smjestivši je tako na šesto mjesto IMDb-ove ljestvice.

‘That 70’s Show’

Od popularnih humorističnih serija čije su uvodne pjesme postale zarazne, posebno mjesto zauzima i ‘In the Street’ od Big Stara kojoj je započinjala svaka epizoda serije ‘That 70’s Show’. Svoj glas spomenutoj pjesmi dalo je preko 86 tisuća korisnika te je ocjenom 8.1 zasjela na deseto mjesto ljestvice.

Pjesme u kojima uživamo zahvaljujući tv serijama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap