Pretraga

Pjevačice, glumci, voditelji: Istražili smo koje su fakultete završili naši poznati

A- A+

Neki domaći celebrityji se osim uspješnim karijerama mogu pohvaliti i fakultetskim diplomama. Među njima su, između ostalog, Slaven Bilić, Antonija Blaće, Mile Kekin i Ava Karabatić, a za diplome su zaista raznolike i pokrivaju različita područja.

diploma

Foto: Pixabay

Poznatim sportašima, pjevačima i glumcima se svakodnevno divimo na izvanrednom talentu i uspješnim karijerama, ali nekima od njih možemo pozavidjeti i na obrazovanju. Uz karijere koje zahtijevaju mnogo truda i odricanja uspjeli su naći vremena i za učenje. Provjerili koje se domaće zvijezde mogu pohvaliti fakultetskim diplomama.

Ivica Kostelić

Slavni skijaš se najprije posvetio sportskoj karijeri i uzeo pauzu od školovanja nakon osnovne škole. Nanizao je sportske uspjehe i kao dokazani prvak se odlučio vratiti školovanju. Srednju školu je završio dopisno, a zatim je upisao i završio studij povijesti na Fakultetu hrvatskih studija, stoji na biografija.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivica Kostelic (@ivicakostelic)

Mario Ančić

Nekadašnji tenisač može se pohvaliti bogatim obrazovanjem. Pravni fakultet u Splitu završio je 2008. godine, a nakon toga je nastavio školovanje na postdiplomskom studiju prava na prestižnom Sveučilištu Columbia. Titulu doktora prava stekao je 2015. godine, stoji na biografija.com.

Gordan Kožulj

Gordan Kožulj je još jedan sportaš s diplomom iz inozemstva. Na Berkeley sveučilištu u Kaliforniji diplomirao je političku ekonomiju, a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio je poslijediplomski specijalistički studij ‘Poslovno upravljanje – MBA’ stoji na stranicama HAŠK Mladost.

Slaven Bilić

Legendarni hrvatski reprezentativac i trener bio je odlikaš u srednjoj školi pa je bio oslobođen pisanja mature. Studirao je na Pravnom fakultetu u Splitu gdje je studirao izvanredno kako bi mogao uskladiti nogometne obveze i studiranje. Za Pravni fakultet se odlučio na nagovor oca, koji je bio dekan tog fakulteta, stoji na biografija.com.

Antonija Blaće

Televizijska i radijska voditeljica može se pohvaliti veoma raznolikim obrazovanjem. Završila je Grafički fakultet u Zagrebu. Paralelno je studirala i portugalski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali taj studij nije završila. Osim fakulteta završila je i Londonsku školu za odnose s javnošću, a ima i položen tečaj za turističkog pratitelja, piše na biografija.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonija Blaće (@antonijablace)

Barbara Kolar

Voditeljica Barbara Kolar bila je jedna od onih učenica koje imaju potpuno različite interese. Zanimala ju je glazba i prijavila se za prijamni ispit u Beču na visokoj školi za mjuzikle, ali se istovremeno dvoumila između Prirodoslovno-matematičkog i Veterinarskog fakulteta. Veterina je prevagnula i Barbara je stekla zvanje doktorice veterinarske medicine, piše na biografija.com.

Mia Dimšić

Naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu završila je anglistiku i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Tema njezinog diplomskog rada bila je ‘Analiza rime u pjesmi Gavran Edgara Allana Poea i njezinih prijevoda na njemački i hrvatski’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia (@miadimsic)

Mirela Priselac – Remi

Mirela Priselac, javnosti poznatija kao Remi iz grupe Elemental, diplomirala je engleski i španjolski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U srednjoj je školi bila odlična učenica, ali je prvu godinu fakulteta pala jer je olako shvatila težinu studija, piše na biografija.com.

Ava Karabatić

Starleta, pjevačica i glumica završila je studij talijanskog i latinskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zadru. Završila je nastavnički smjer te je danas službeno profesorica talijanskog i latinskog jezika, piše na biografija.com.

Renata Sopek

Voditeljica i fitness trenerica je studirala na Pravnom fakultetu u Osijeku, ali je zbog poslovnih obaveza odustala od studija. Kako je ipak htjela završiti školovanje, upisala je Edward Bernays Visoku školu za komunikacijski menadžment i diplomirala 2020. godine. Za vrijeme studija primila je i nekoliko dekanovih nagrada za svoj trud i rezultate, piše na biografija.com.

Natali Dizdar

Glazbenica Natali Dizdar se, osim s tri Porina, može pohvaliti i diplomom Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Diplomirala je socijalnu pedagogiju, a nakon toga je završila edukaciju za Gestalt psihoterapeuta, piše Journal.

Darko Rundek

Nekadašnji član legendarne grupe Haustor javnosti je poznat kao glazbenik, ali je manje poznato kako je 1982. godine diplomirao režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, piše na biografija.com.

Andrea Andrassy

Komičarka i kolumnistica Andrea Andrassy diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije. Kao dijete je htjela biti policajka i kirurg, ali se na kraju ipak odlučila za ekonomiju, piše na biografija.com.

Marijana Batinić

Poznata voditeljica 2008. godine je diplomirala na Pravnom fakultetu u Splitu. Diplomu je dobila skupa s Mariom Ančićem i voditeljicom Petrom Nižetić, piše 24sata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Batinic (@marijanabatinic)

Mile Kekin

Frontmen Hladnog piva je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i postao profesor engleskog i njemačkog jezika. U struci je radio samo jedan posao – neko vrijeme je predavao u školi stranih jezika, piše na biografija.com.

Obitelj Huljić

Obitelj Huljić se također može pohvaliti s nekoliko diploma. Spisateljica Vjekoslava Huljić diplomirala je na Pravnom fakultetu u Splitu. Tonči Huljić je također pohađao Pravni fakultet, ali ga nije završio te ga od diplome dijeli svega nekoliko ispita, piše Net.hr. Njihova kći Hana završila je Umjetničku akademiju u Splitu i postala magistra kompozicije i glazbene teorije, piše 24sata.

Rene Bitorajac

Poznati glumac i voditelj 1990. godine je upisao Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Zbog služenja vojnog roka fakultetu se vratio tek godinu dana kasnije, a diplomirao je 1996. godine, piše biografija.com.

Nina Skočak

TikTokerica je osvojila društvene mreže svojim citiranjem turbofolk stihova na poetičan način, a može se pohvaliti s diplomom Fakulteta političkih znanosti na kojem ima diplomu iz novinarstva. Tema diplomskog rada bila joj je ‘Analiza sadržaja najgledanijih videa na društvenoj mreži TikTok u kampanji za američke predsjedničke izbore 2020.’

@ninaskocak I kako sad ostat zdrav u glavi 😂 #tiktokbalkan #storytime #dejt #brisel ♬ In corpore sano – Konstrakta

Sonja Kovač

Glumica i blogerica Sonja Kovač pohađala je Pravni fakultet u Zagrebu, smjer socijalni rad. Diplomirala je 2012. godine, a tema završnog rada bila joj je ‘Alkoholizam i samoubojstvo’, piše na biografija.com.