Pretraga

PlayStation umirovljuje DualShock joystick

A- A+


Izdvojeni članak

Sony umirovljuje legendarni PlayStation 2

PlayStation 4 imat će osjetljivi LCD zaslon, te ugrađene biometrijske senzore. Novi PlayStation, trebao bi izaći tijekom ljeta, ali glavni Sonyev izvršni direktor Kaz Hirai najavljuje da će pričekati Microsoft da prvi izbaci svoj novi Xbox, kako njihovi najveći konkurenti ne bi preuzeli PlayStationove specifikacije.

Japanski tehnološki div Sony na tržište će izbaciti novi PlayStation koji bi trebao imati LCD zaslon osjetljiv na dodir, kao i biometrijske senzore. Iako Sony još nije službeno ni najavio izdavanje nove igrače konzole, šuška se da bi trebao izaći tijekom ljeta. Međutim glavni Sonyev izvršni direktor Kaz Hirai, najavljuje da će ovoga puta prepustiti Xbox-u prvenstvo izlaska na tržište, kako u Microsoftu ne bi ‘prepisali’ njihove ideje.

Nakon što je Sony umirovio legendarni PlayStation 2 o čemu smo pisali, mogao bi poslati u povijest i ne manje legendarni DualShock joystick. U Sonyu rade na novom kontroleru, koji je nazvan kodnim imenom Orbis.

Kako prenosi CVG, jedan od novih modela imat će LCD zaslon osjetljiv na biometrijske senzore. Ti senzori bi trebali moći očitavati otkucaje srca te temperaturu igrača konzole.

Nije još poznato hoće li nova ‘dodirna tehnologija’ potpuno izgurati DualShock kontroler, kojeg su u Sonyu predstavili još 1997., ili će na novim uređajima ostaviti mogućnost kompatibilnosti, kao što je bio slučaj s prethodnim serijama.

Novi PlayStation bi trebao biti najavljen kroz nekoliko tjedana prema CVG portalu.