Pretraga

Počelo odbrojavanje do najvećeg sportskog događaja u povijesti Hrvatske

A- A+

Do otvaranja Europskih sveučilišnih igara 2016 ostala su još 142 dana. Pripreme za najveći sportski događaj u povijesti Hrvatske po broju natjecatelja u punom su jeku, a u nedjelju su otkrivene i nove znamenitosti koje prikazuju koliko je dana, sati, minuta i sekundi preostalo do početka natjecanja među više od 5.000 studenata sa čak 45 europskih sveučilišta.

foto: EUG 2016|www.facebook.com

Europske sveučilišne igre 2016 svečano će se otvoriti u Zagrebu 12. srpnja. U ovom dvotjednom multi-sportskom događaju s više od 20 disciplina sudjelovat će preko 5.000 studenata. Mladi iz cijele Europe od Hrvatske će se oprostiti na svečanom zatvaranju, koje će se održati 25. srpnja na riječkom Korzu.

Otkrivene nove gradske znamenitosti

U nedjelju je počelo i službeno odbrojavanje pa su na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i ispred Gradske knjižnice Rijeka otkrivene nove gradske znamenitosti.

Na glavnom zagrebačkom trgu satove su pokrenuli ministar obrazovanja i sporta Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanik predsjednice RH Tomislav Mađar te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja.

Izdvojeni članak

Europske sveučilišne igre: HRT traži pomoć studenata, a potrebno je i 2.000 volontera

Za provedbu ESI 2016 potrebno čak 2.000 volontera

S ekipom iz Zagreba, sinkronizirani su bili i u Rijeci pa su sat u blizini Korza pokrenuli gradonačelnik Vojko Obersnel, prorektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prljić Samardžija te potpredsjednik ESI-a Haris Pavletić.

Na najfrekventnijim gradskim trgovima predstavljeni su i volonteri koji su odlučili pomoći u zahtjevnoj organizaciji ovog velikog događaja, u kojem će se studenti sa 45 europska sveučilišta natjecati u čak 21 sportu.

Ovom prigodom pozvani su i svi zainteresirani građani da se uključe u uspješnu provedbu ‘male Univerzijade’ za koju će biti potrebno čak 2.000 volontera. Prijave su otvorene sve do 1. travnja 2016. godine.

Počelo odbrojavanje do najvećeg sportskog događaja u povijesti Hrvatske
Share via
Copy link
Powered by Social Snap