Pretraga

Pogledajte nagrađeni srednjoškolski film koji će vam uzburkati emocije

A- A+

Bliže nam se dani kad će Karlovac biti svijet u malom. Na 18. Filmskoj reviji mladeži i šestom Four river film festivalu koji se održavaju od 11. do 14. rujna, za srce žirija i publike ove će se godine boriti čak 40 domaćih i 38 stranih filmova. Ovogodišnji natjecatelji nestrpljivo čekaju rujan, a vi se prisjetite prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji igranih filmova Brune Mustića.

Screenshot Vimeo

Od 11. do 14. rujna Karlovac će se pretvoriti u centar srednjoškolskog filma. Na 18. Filmskoj reviji mladeži i šestom Four river film festivalu ove godine će se natjecati čak 40 domaćih i 38 stranih filmova. I dok ovogodišnji natjecatelji nestrpljivo čekaju rujan, pogledajte prošlogodišnji pobjednčki igrani film ‘Red Handed‘ koji je nastao od strane mladog Splićanina Brune Mustića.

Izdvojeni članak

Osvojite besplatni boravak na srednjoškolskom filmskom festivalu

Maturant snimio film o homoseksualizmu

Bruno je maturant Prve gimnazije u Splitu, a nedavno je dovršio svoj dugometražni prvijenac ‘Glazbena kutija’. Film je nastao kao spoj dobre volje, nepokolebljivog rada i bez ijedne kune u budžetu.

Karlovačka filmska publika imala je priliku upoznati Brunu prošle godine kada je svojim filmom ‘Red Handed’, koji progovara o homoseksualizmu osvojio nagradu za najbolji kratkometražni igrani film.

– Ideje uvijek dolaze spontano. U početku je postojala neka misao vodilja koja se kasnije razrađivala i tako je nastao ‘Red Handed’. Izuzetno mi je drago da su to prepoznali i drugi uvrstivši film u svoju konkurenciju. Velika mi je čast sto sam sa ovoliko malo godina ušao i u službenu konkurenciju Pula Film Festivala, izjavio je mladi filmaš.

Izdvojeni članak

Prošlogodišnji pobjednici karlovačkog filmskog festivala: Za realizaciju filma bio nam je potreban samo jedan dan

Nagrada u karlovcu ga vinula u nebesa

Upravo su ga nagrada u Karlovcu i priznanje velikog filmskog pulskog festivala vinule u nebesa. Kako sam kaže, poticaj je iskoristio i upustio se u realizaciju dugometražnog igranog filma.

– Trenutno radim na dugometražnom igranom filmu koji pretpremijeru očekuje na idućem festivalu u Karlovcu, upravo na mjestu na kojem sam godinu dana prije dobio nagradu za najbolji hrvatski igrani film, rekao je Bruno.

Upravo to žele stvoriti organizatori ove filmske priče od srednjoškolaca koji stižu. Entuzijaste, ljubitelje filma i prave kreativce. Želja im je da srednjoškolci s pet kontinenata svijeta u Karlovcu spoznaju da je samo nebo granica.

Pogledajte prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji igranog filma.

Pogledajte nagrađeni srednjoškolski film koji će vam uzburkati emocije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap