Pretraga

Pogledajte tko je među 12 najplaćenijih DJ-eva na svijetu

A- A+

DJ je skraćeni izraz pojma Disc Jockey, a označava dva glazbena zanimanja, osobu koja pušta glazbu u radijskoj emisiji ili u disko klubu. Posao DJ-a nije tako jednostavan kako se na prvu čini, on kreira novu plesnu glazbu, improvizirajući i stvara plesnu atmosferu na partyjima. U tekstu pročitajte koji su dvanaest najplaćenijih svjetskij DJ-eva i koliko im je godišnja zarada.

www.forbes.com

Izdvojeni članak

DJ Kunk ima 17 godina i želju napraviti humanitarni koncert za 8000 ljudi

Najpoznatiji svjetski DJ-evi vrlo su traženi i dobro zarađuju, no o kojim se brojkama radi, saznajte u tekstu. Prvih deset s ovog popisa zaradili su 268 milijuna dolara prošle godine, što je 11 posto više u odnosu na prethodnu godinu, kada su zaradili ‘samo’ 241 milijun, prenosi Forbes.

Calvin Harris

Pravo mu je ime Adam Richard Wiles, a prije no što je krenuo u glazbene vode, radio je u trgovini namirnicama. Prošle je godine zaradio 66 milijuna dolara i imao je 125 nastup. Uspjeh je postigao i u svijetu popa, surađujući s poznatim umjetnicima poput Rihanne i Keshae, što ga je dovelo do nastupa na festivalima kao što je Coachella. Harris nastavlja s redovitim nastupima u najvećem američkom noćnom klubu Hakkasanu u Las Vegasu, za koji je potpisao višegodišnji ugovor.

David Guetta

Bivši menadžer jednog pariškog kluba dobiva jednu od boljih plaća u Las Vegasu, ali je odan svojim europskim korijenima. U prošloj je godini bio na turneji s Rihannom, a surađivao je i na albumima Britney Spears i Lady Gage. Poslovni mu je angažman donio zaradu od 30 milijuna dolara, no nije jednak uspjeh imao i u privatnom životu. Razveo se od svoje žene Cathy s koja mu je 22 godine bila životna i poslovna partnerica.

Avicii i Tiesto

Sa zaradom od 28 milijuna dolara, Avici se smjestio na treće mjesto, iako ima tek 24 godine. Njegova se slava uglavnom temelji na albumu ‘True’, na kojem se nalazi i poznati hit ‘Wake Me Up’. Za svaki nastup njegova se zarada piše u šesteroznamenkastim brojevima, a imao ih je 80 u godini dana. Mladi Avicii mjesto dijeli s veteranom nastupa, Tiestom, koji je u posljednje vrijeme svoje natupe s Ibize preselio u Las Vegas, u popularni klub Hakkasan. Iskusni Nizozemac ima i preko 100 nastupa godišnje.

Steve Aoki

Radoholičar u svijetu DJ-eva, Steve Aoki, u godini dana nastupao je 277 puta, što mu je donijelo zaradu od 23 milijuna dolara i smjestilo ga po prvi put u karijeri među pet najplaćenijih. Aoki ponekad ima i po tri nastupa dnevno, zbog čega je, kaže, usavršio umjetnost ‘power napa’, odnosno spavanja dva ili tri sata na putovanjima između nastupa.

Afrojack

Pravim imenom Nick van de Wall, izdao je svoj dugoočekivana album ‘Forget The World in May’, no to mu nije bio jedini izvor prihoda. Uz 150 nastupa izradio je i kolekciju odjeće za Nike i G-Star RAW i tako zaradio 22 milijuna dolara.

Zedd

Skrillexov štićenik sada zarađuje više od svog mentora, iako su mu samo 24 godine. Osim što je izdao svoj album ‘Clarity’ na kojem se nalazi i istoimeni hit koji je dosegao platinastu nakladu, Zedd je producirao i za poznate glazbenike kao što su Justin Bieber i Lady Gaga.

Kaskade

Zaposleni otac troje djece, pravim imenom Ryan Raddon, prošle je godine imao 120 nastupa, uključujući i 30 nastupa u Las Vegasu, što mu je donijelo zaradu od 17 milijuna dolara. Izdao je i deseti album ‘Atmosphere’, koji mu je donio nominaciju za Grammyja.

Skrillex

Šesterostruki dobitnik nagrade Grammy u ožujku je izdao novi album ‘Recess’. Iako će teško dostići uspjeh iz 2010. godine koji je postigao s ‘Scary Monsters’ i ‘Nice Sprites’, njemu prodaja albuma nije ni potrebna, jer je iznos od 16,5 milijuna dolara zaradio nastupajući i filmovima poput ‘Wreck-It Ralph’.

Izdvojeni članak

DJ na legendaran način ‘preveslao’ publiku na partyu i zaradio simpatije diljem svijeta

Deadmau5

DJ koji nastupa maskiran u miša, izovdi deset puta manje od poznatijih kolega, ali svoje gaže jako bira, pa se pojavljuje samo na festivalima na kojima može zaraditi i pola milijuna dolara po noći, što ga je dovelo i do godišnje zarade od 16 milijuna dolara.

Hardwell

Ovaj se nizozemski DJ prvi puta našao na Forbesovom popisu, zaradivši 13 milijuna dolara prošle godine. O poslovnom uspjehu svjedoči i činjenica da je proglašen najboljim umjetnikom elektroničke glazbe po izboru čitatelja DJ Magazina.

Armin van Buuren

Još jedan Nizozemac na popisu, prošle je godine promovirao svoj album ‘Intense’. Nastupao je u 21 gradu, no i dalje je imao vremena za rad u svojoj diskografskoj kući Armada Music, koju je osnovao 2003. godine. ‘This Is What It Feels Like’ donijela mu je velik uspjeh i nominaciju za Grammyja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap