Pretraga

Pokrenuta peticija da se novi element u periodnom sustavu nazove po preminulom pjevaču Motorheada

A- A+

Glazbeni je svijet prije koji tjedan ostao bez jedne od svojih ikona. Basist, pjevač i lice jednog od najvećih Rock’n’Roll bendova ikada Motorheada, Lemmy Kilmister, preminuo je u gradu anđela. Lemmy će zbog svoga života i djela ionako biti vječan, ali ožalošćeni fanovi pokrenuli su zanimljivu inicijativu kako bi osigurale da Lemmyjevo ime pamte i buduće generacije.

Flickr

Vijest o smrti jednog sedamdesetogodišnjaka ne bi trebala iznenaditi nikoga. Ipak, vijest o smrti Lemmyja Kilmistera mnoge je ostavila zatečenima. Usprkos godinama, džek koli, speedu, dijabetesu pa i tumoru, naivno smo vjerovali da je Lemmy neuništiv.

Ožalošćeni fanovi iz cijelog svijeta pokrenuli su inicijativu da se Lemmyjevo ime ovjekovječi i u periodnom sustavu. U njegov sastav ući će četiri nova elementa, redom super-teški metali. Ljubitelji Motorheada peticijom na stranici Change.org žele potaknuti znanstvenike koji su ih otkrili da jedan od njih nazovu Lemmium.

Kako pravila nalažu, novi element mora biti imenovan prema mjestu, znanstveniku, mitološkom konceptu, državi ili mineralu, piše Independent. Pokretači peticijie tako ističu kako već postoji astrološki objekt, zvijezda, koja je nazvana ‘Lemmy’.

Inicijativa ipak nije naišla na podršku svih ljubitelja Motorheada. Kako ističu neki, nema smisla da se prema Lemmyju nazove ‘teški metal’ jer Motorhead nije bio Heavy Metal, već rock band, što je često isticao i sam Lemmy, zaboravljajući kako je Motorhead bio poseban baš zbog toga što su ga jednako voljeli i svojatali ljubitelji roka, panka i metala.

Copy link
Powered by Social Snap