Pretraga

Pomoću leda proizveli najljepši zvuk na svijetu

A- A+

Tko bi rekao da led na Bajkalskom jezeru može poslužiti kao instrument koji proizvodi jedan od najljepših zvukova na svijetu? Grupa ruskih glazbenika slučajno je otkrila kako led ima karakterističan zvuk i ritam, pa su prošle godine snimili video na kojemu su proizveli prekrasnu melodiju te dokazali kako se ponekad u prirodi nalaze najbolji instrumenti.

Grupa ruskih glazbenika slučajno je otkrila, na smrznutom Bajkalskom jezeru, kako led proizvodi jedan od najljepših zvukova koje su oni do tada čuli. Do tog saznanja su došli u trenutku kad se supruga od bubnjara spotaknula i pala. U tom se trenutku začula duboka i jedinstvena melodija pa su glazbenici odlučili snimiti taj karakteristični zvuk i ritam, prenosi Daily Mail.

– Osjećala sam se kao da sviramo na bubnjevima koje je priroda podarila, izjavila je Natalya Vlasevskaya, jedna od izvođačica sa snimke.

Vlasevskaya je nadodala da im mnogi nisu vjerovali te da su ih optuživali kako obmanjuju i lažu ljude.

Bajkalsko jezero je jedno od najstarijih i najdubljih jezera na svijetu, a veseli izvođači tvrde kako, led koji ga zimi pokriva, ne prozvodi na svim mjestima isti zvuk.

Copy link
Powered by Social Snap