Pretraga

Na pomolu velike promjene: Instagram će sakriti broj ‘lajkova’ u ovih šest zemalja

A- A+

Još je prije nekoliko mjeseci otkriveno kako Instagram započinje s testiranjem značajke koja bi mogla promijeniti način funkcioniranja društvenih mreža. Riječ je o onemogućavanju vidljivosti broja ‘lajkova’ na objavama. I dok se ona testirala samo na kanadskim korisnicima, uskoro se test širi na korisnike još šest zemalja.

Foto: Erik Lucatero; Unsplash

Instagram ima ideju ukinuti vidljivost broja ‘lajkova’ na objavama korisnika koje pratimo. Sam kreator objave i dalje bi ih mogao vidjeti, ali prava brojka vašim pratiteljima ne bi bila dostupna. I dok se do sada ova značajka testirala samo u Kanadi i kompanija ne otkriva podatke o tome kako je ona prihvaćena, testiranje se širi na korisnike još šest zemalja: Irsku, Italiju, Japan, Brazil, Australiju i Novi Zeland, prenosi Tech Crunch.

Izdvojeni članak

FaceApp: Budite oprezni s aplikacijom za starenje lica, nije baš dobronamjerna

U Kanadi, gdje su skriveni ‘lajkovi’ prvotno testirani, korisnici ovih dana prijavljuju kako im se broj ‘lajkova’ vratio na naslovnicu. No, Instagram je za spomenuti izvor kazao kako se test ondje i dalje provodi.

Podsjetimo, nakon što je javnost doznala za testiranje ove značajke, iz Instagrama su poručili kako uvijek istražuju načine smanjivanja pritiska na korisnike. Drugim riječima, skrivanje broja ‘lajkova’ od pratitelja moglo bi smanjiti tzv. ‘mentalitet krda’ zbog kojega se ljudi odlučuju ‘lajkati’ sadržaj samo zato što već ima mnogo ‘lajkova’.

Nova značajka mogla bi smanjiti i kompetitivnost na Instagramu, budući da će korisnici prestati uspoređivati svoje brojke s brojkama popularnijih prijatelja ili onima javnih osoba. S druge strane, može se očekivati da će objave postati autentičnije jer glavni motiv dijeljenja sadržaja više neće biti lažni internet poeni.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap