Pretraga

Za sve ponosne vlasnike tetovaža: 7 savjeta za ljetnu njegu

A- A+

Vruće ljeto je već stiglo, a svi znamo što to znači. Iako nas možda ne čeka ljeto kakvo smo očekivali, visoke temperature su već tu, u paketu sa sunčanim, dugačkim danima. Naravno, svi jedva čekamo ‘dobiti malo boje’, no postoje i oni koji samo gledaju gdje se nalazi najdeblji hlad. Među takvima se nalaze i vlasnici tetovaža.

Jednom kada se odvažite sjesti u stolac tattoo majstora i pustite da crtaju po vama, morate se pomiriti s nekoliko stvari: prva je ta da ćete to imati na sebi vjerojatno do kraja života, a druga je ta da ćete se o tome morati brinuti… Ako inače nemate detaljnu ‘skin care’ rutinu, ovo će vam biti šok!

Izdvojeni članak

Tattoo majstori otkrivaju najnovije trendove te kako se pripremiti za tetoviranje

Naravno, ako ste se odlučili napraviti tetovažu u ljetnim mjesecima, onda ćete neko vrijeme zaista morati izbjegavati Sunce i držati se hlada. No čak i ako niste, ili nemate tetovaže, sjetite se tu i tamo svoje kože i pobjegnite u hlad. Ipak se radi o našem najvećem organu koji sve to drži nekako skupa na mjestu…

U svakom slučaju, povratak na brigu o tetovažama! Svi znaju da tetovaže vremenom izblijede, a ovisno o tome na koliko ste dobrog tattoo majstora naišli, svašta se može dogoditi. Ipak, dio odgovornosti je i na vama. Ako do sada već niste guglali kako brinuti o svojoj tetovaži (sram vas bilo!) donosimo vam nekoliko savjeta sa stranice Business Insider koji će vam pomoći da uvijek imate najljepše tetovaže!

Odjeća

Jednostavno, ako možete, jednostavno nemojte tetovažu direktno izlagati Suncu, koliko god stara bila. Pokušajte se nekako pokriti. Znamo da može biti zeznuto, pogotovo ljeti kada želimo cijelo vrijeme biti u kupaćem kostimu, no ako niste na plaži, pripazite na svoju tetovažu.

Kreme

Kada tek napravite tetovažu, odmah dobijete naputak da ju morate pažljivo mazati s masti kako bi lijepo zarasla, no većina onda vremenom zaboravi na to i rijetko kada maže svoju tetovažu. Nemojte biti dio većine i sjetite se da kožu treba nahraniti, a pogotovo na mjestima gdje se nalazi tetovaža.

Možete koristiti bilo koju laganu kremu, a možete i mast, ako osjećate da vam je koža posebno suha na tom mjestu.

Hidratacija

Nije potrebno reći da morate piti vodu, barem osam čaša dnevno, zar ne?  Ili možda ipak je? Ljudi stalno zaboravljaju da je upravo voda ta koja je ključna za zdravu kožu, a zdrava koža je ključ za lijepu tetovažu, i jasno vam je sve…

SPF krema

Kada ste na plaži i upijate sunčeve zrake kao da ste solarni panel, ne želite biti pokriveni i to je sasvim u redu. No u tim trenucima, zaista se morate okrenuti kremama sa zaštitnim faktorom. I to ne onim laganim, već onim teškim kremama koje će skoro pa u potpunosti prekriti vašu tetovažu.

Ako nemate naviku mazati se cijeli s jakim faktorom, pripazite barem na svoju tetovažu, zato što bi inače moglo izgledati ružno, zapušteno, a i na kraju krajeva – izblijedit će vam.

Izbjegavajte bazene

Kada tek napravite tetovažu, svakako se preporučuje da ju očistite i da se normalno tuširate i vodite brigu o osobnoj higijeni, no isto tako se preporučuje izbjegavanje dugog izlaganja vodi i ostalim kemikalijama.

Drugim riječima, nemojte se tetovirati prije odlaska na bazen, more ili ako ste se baš zaželjeli kupke u udobnosti vlastitog doma. Izbjegavajte to barem 2-3 tjedna, a po mogućnosti i dulje.

Hrana za kožu

Kako je tetovaža ipak trauma za vašu kožu, potrudite se ju nahraniti. Ne samo s kremama, već i doslovno sa zdravom prehranom. Koži najviše pomažu namirnice bogate vitaminima, kao što su rajčica i mrkva, ali i one bogate vodom, kao što su lubenica. U svakom slučaju, prikladno osvježenje za vruće ljetne dane!

Recite ne solariju

Da, ako izbjegavamo Sunce i sunčanje, onda izbjegavamo i solarij… No samo ako vam je možda palo na pamet – nemojte.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap