Pretraga

Popularni serijal igara FIFA mijenja svoj naziv, iz studija koji ih radi otkrili kako će se zvati

A- A+

Electronic Arts (EA), studio za izradu igara, objavio je da će njihov popularni nogometni serijal FIFA od sljedeće godine promijeniti ime. EA kaže da su razlog tome problemi s licencom, a otkrili su i kako će se njihove nove nogometne igre zvati.

fifa

Foto: Unsplash

Iako je FIFA jedan od najprofitabilnijih brendova u gaming industriji, cijena licence ipak je razlog zbog kojeg je EA odlučila prekinuti partnerstvo s popularnom krovnom nogometnom organizacijom.

Iako su mnogi obožavatelji ovog nogometnog serijala bili zabrinuti, razloga za brigu, kažu iz EA, nema. Naime, EA će nastaviti proizvoditi nogometne igre, ali će one od srpnja 2023. godine dolaziti s novim nazivom – EA Sports FC.

Izdvojeni članak

Ovisnost o videoigrama najviše pogađa muškarce, a na prvi psihijatrijski pregled dolaze s roditeljima

U razgovoru za BBC, David Jackson, potpredsjednik EA Sportsa, rekao je da njihov studio za izradu igara smatra kako je ovo idealna prilika za izgraditi novi brend za budućnost te poći nekim drugim smjerom.

– Svijet nogometa i svijet zabave mijenjaju se te se sukobljavaju unutar našeg proizvoda, objašnjava Jackson.

Naveo je i činjenicu da im je FIFA zadavala neka ograničenja zbog kojih EA nije mogla napraviti određene stvari za svoje igrače. To će se, ističe, promijeniti s EA Sports FC igrom, a FIFA će, barem prema njihovim najavama, napraviti svoju, suparničku nogometnu igru.

fifa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap