Pretraga

Posjetili smo Fresh kod Tete na Savskom mostu: Ne čudi nas zašto studenti tu jedu

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novaca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. U četvrtoj epizodi, posjetili smo Fresh kod Tete, kultni lokal kod Savskog mosta koji svakoga dana prehranjuje gladne studente sve do sitnih noćnih sati.

studentsko nepce fresh kod tete (2)

Fresh kod Tete. Foto: srednja.hr

Gotovo da nema studenta sa Save koji nije nakon noćnog lumpovanja svratio u lokal Fresh kod Tete, koji se smjestio svega nekoliko minuta pješke od SD-a ‘Stjepan Radić’ i par koraka od okretišta Savski most. Da je riječ o kultnom mjestu koji prehranjuje studente već preko 20 godina, govori i činjenica da Facebook stranica ‘Klub obožavatelja sendviča tete sa Savskog mosta‘ ima 4.700 lajkova te preko 5.000 pratitelja.

Nismo, stoga, mogli zanemariti ovo mjesto te iako nam nije blizu, zaputili smo se do Savskog mosta da probamo tamošnje čuvene hamburgere ili tortilju. Minutu nakon što smo izašli iz ‘sedamnaestice’, vidjeli smo nekoliko mladih ljudi, pretpostavljamo studenata, koji su strpljivo čekali svoj sendvič. Odmah smo znali da smo na pravom mjestu.

Studenti najčešće biraju cheeseburger i tortilju s piletinom

‘Iza šanka’ nalazila se vrlo prijazna zaposlenica, koja je rado poslušala zbog čega smo tamo došli. Na pitanje što studenti najviše naručuju, odgovorila je cheeseburger i tortilju s piletinom. Nije nam trebalo dugo razmišljanja da odlučimo uzeti – i jedno i drugo. Ljubazna teta odmah je bacila meso na grill, a mi smo se bacili na gledanje što sve ima od sastojaka.

Naime, izbor dodataka poprilično je opširan i sve se doima vrlo svježe. Tu su tako fetta sir, kiseli krastavci, kukuruz, zelje, kupus, luk, prženi luk, rajčica i zelena salata. Od umaka se mogu izabrati blagi, ljuti te klasični kečap i majoneza, a vidjeli smo da ima i nekoliko vrsta začina koje možete dodatno zatražiti. Dakle, ima svega za svakoga.

@srednja_hr Posjetili smo mega popularan Fresh kod Tete na Savi i bili ste u pravu, zadovoljni smo! 😋 A sada slušamo dalje – gdje bismo sljedeće trebali ići? Pišite nam u komentare, a više čitajte na portalu srednja.hr 👆🏻 #srednjahr #studentskonepce #gastro #hrana #food #hrvatska #student #studenti #faks #studentslife #studiranje #fakultet #prehrana #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

U naš cheeseburger i tortilju s piletinom, stavili smo relativno klasičnu kombinaciju ljutog umaka, kiselih krastavaca, zelene salate i rajčice. Sve to ispalo nas je devet eura, odnosno 4,5 eura po jednoj porciji. Riječ je o zaista konkurentnim cijenama, zbog kojih se studenti, pretpostavljamo, ovdje iznova i vraćaju. Sendviči su, naravno, nešto jeftiniji, a skuplji je jedino dupli cheeseburger sa slaninom. Šteta, doduše, što nema pomfrita, ali vjerujemo da bi tada proces pripreme hrane trajao ipak nešto duže.

Izdvojeni članak
Squad Sliders studentsko nepce.

Video: Otišli smo u Squad Sliders probati prave američke slidere, meso se topi u ustima

Piletina je top

Hrana nam je brzo bila pripremljena, a mi smo se odlučili smjestiti na visoke stolice unutar samog lokala. Atmosfera je ugodna, miris hrane se ne osjeti mnogo, što znači da je ventilacija dobra, a unutra je i postavljen televizor da vam nije dosadno dok jedete. Meso cheeseburgera bilo je dovoljno sočno i rekli bismo idealne debljine. Okus mesa je sasvim korektan, no ono što nas se posebno dojmilo upravo je bilo mekano i fino pecivo. Sve od salate je bilo dobro, rajčica nije ‘brašnasta’ i stara, a ljuti umak je sve to nekako ‘ujedinio’.

Moramo, doduše, napomenuti da ljuti umak ne pruža dovoljno ljutine za one koji vole malo ‘jače’ začinjeno. Usprkos tome, bio je sasvim ukusan i dobro je odgovarao u cheeseburger. Što se tiče tortilje s piletinom, za sastojke i umak ostajemo pri svom mišljenju, no moramo posebno pohvaliti meso. Piletina je bila odlično začinjena i zaista ukusna te nas uopće ne čudi zašto nam je ona i preporučena. Tortilja je bila korektne veličine i okusa, topla i dobro ‘zgrillana’.

Sve u svemu, prejeli smo se i sretni smo se zaputili nazad na tramvaj. Hrana u lokalu Fresh kod Tete nije možda ‘fensi’ niti je napravljena da se slika za Instagram. Tu je isključivo sa zadaćom da za relativno male novce nahrani gladnu osobu i u tome svakako uspijeva. Cijelom iskustvu pridonosi dobro raspoložena zaposlenica, koja za svakog studenta ima vremena da ga priupita kako je i da posluša što joj ima za reći. Ovo je, bez ikakve sumnje, jedno od boljih mjesta gdje gladni student može potrošiti svoj novac, osobito kad se uzme u obzir da većinu dana rade do četiri ujutro.

Naša ocjena

Naša ocjena za Fresh kod Tete.

Naša ocjena za Fresh kod Tete. Foto: srednja.hr

Copy link
Powered by Social Snap