Pretraga

Posve neobična izložba na TTF-u gdje možete isprobavati neonsku odjeću

A- A+

˝Does it look good on me?˝ je interaktivna instalacija umjetnice i asistentice na TTF-u Ivane Mrčela. Instalacija se nalazi u TTF galeriji i posjetiti ju možete od 26.02. – 25.03.

Ivana Mrčela je svima najdraža asistentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, ali kada ne predaje studentima, ona stvara divne ilustracije ili u ovom slučaju, instalaciju. Instalacija se sastoji od neon žutih silueta odjeće, izrađenih od akrila i poliester folije, koje vise u narančastom prostoru.

Neodoljivo podsjeća na djetinjstvo jer odjeća djeluje baš kao papirnata dvodimenzionalna odjeća koju smo stavljali na lutkice i tako ih oblačili, a i sam interaktivan element izložbe je oživio tu aktivnost i dao nam mogućnost da ovog puta i mi isprobamo te kombinacije.

Što nam ova instalacija pokušava poručiti? To je pitanje na koje nam najbolje može odgovoriti sama umjetnica.

– Instalacija propituje odnos prema odjeći koja još nije izrađena: hoće li ona ispuniti svoju osnovnu svrhu da bude sašivena i omota tijelo ili je dovoljno da bude (i ostane) samo dio postava poprimajući performativni potencijal?

Umjetničko djelo na neki način postaje kabinom za isprobavanje odjeće te iščekuje svoje posjetitelje koji će ulaziti u instalaciju i naći se u nekom obliku interakcije s radom. Linearni crteži se međusobno prožimaju iscrtani u istoj boji, lebde poput memorije koja je utisnuta u svaki odjevni komad, a danas te iste stvari poprimaju novu memoriju upravo pomoću ovog postava. Oni su artefakti u kojem se susreću stari prostor i vrijeme s novima, kaže nam Mrčela.

Posjetite izložbu koja je osim što je vizualna i interaktivna poslastica, također i dobar alat za propitivanje odjeće, njene funkcionalnosti i našeg odnosa s njom.

U nastavku pogledajte fotogaleriju i kratak video izložbe.

Does it look good on me?

Does it look good on me?

Does it look good on me?

https://srednja.hr/app/uploads/2019/03/Does-it-look-good-on-me.mov

 

Does it look good on me

Posve neobična izložba na TTF-u gdje možete isprobavati neonsku odjeću
Share via
Copy link
Powered by Social Snap