Pretraga

Povijest uklanjanja dlačica i tko je započeo trend depilacije intimnih dijelova

A- A+

Uklanjanje neželjenih dlačica s pojedinih dijelova tijela postalo je uobičajen, štoviše podrazumljiv postupak u životu svake žene, ali i sve više muškaraca. Međutim, ponekad poželite da ih trajno uklonite kako više ne biste gubili vrijeme na depilaciju. U današnje doba i to je postalo moguće zahvaljujući laserskom odstranjivanju. Počeci trenda uklanjanja dlačica sežu u povijest starog Rima i Egipta, a glavne junakinje serije ‘Seks i grad’ zaslužne su za popularno zvanu brazilsku depilaciju.

doti.forumd.biz

Depilacija kremama, voskom ili pak britvicama danas je sastavni dio života većine žena, ali i sve većeg broja muškaraca. Cijeli život borimo se s uklanjanjem neželjenih dlačica po tijelu, a evo tko je pospješio širenje tog trenda.

Izdvojeni članak

Trikovi za uklanjanje celulita

Začeci depilacije u Rimu i Egiptu

Jedna od najstarijih metoda je Kleopatrina smjesa za depilaciju na bazi meda i limuna, a prema nekim povijesnim podacima upravo je u drevnom Egiptu zabilježen početak depilacije. Egipatski svećenici potpuno su uklanjali dlačice po tijelu jer se njihovo pokazivanje smatralo nemoralnim, a također je depilirano tijelo bilo odraz
mladosti, ljepote i nevinosti.

Umjetnost uklanjanja dlačica šećernom pastom jedna je od najstarijih metoda depilacije koju tisućama godina prakticiraju žene prvenstveno u orijentalnom svijetu, a Rimljani su se također depilirali osobito prije ulaska u terme.

Izdvojeni članak

Otkrijte zašto prilikom sunčanja koža tamni

Likovi iz serije ‘Seks i grad’ popularizirali brazilsku depilaciju

Serija ‘Seks i grad’ zaslužna je za podizanje samopouzdanja kod pripadnica nježnijeg spola kao i potpomogla shvaćanju žena kojima je karijera ispred braka i obitelji. Međutim četiri glavne glumice su učinile još jednu stvar – oslobodile su svijet stidnih ušiju time što su popularizirale brazilsku depilaciju, piše Daily Mail.

U jednoj od epizoda prikazanih 2000. godine Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha odlučuju na potpunu depilaciju voskom, čak i intimnih dijelova. Liječnici iz Britanske udruge dermatologa (BAD) vjeruju da je upravo ta epizoda zaslužna za pad pojave ušiju jer se zahvaljujući likovima sve više ljudi odlučilo na brazilsku depilaciju, to jest odstranjivanje dlačica s intimnih dijelova.

Povijest uklanjanja dlačica i tko je započeo trend depilacije intimnih dijelova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap