Pretraga

Povučen jučerašnji Googleov doodle

A- A+


Izdvojeni članak

Što Google misli o Hrvatima?

Google je svoj simbolični crtež doodle, koji često nadograđuje na službeni logo, jučer prilagodio asteroidu 2012 DA14. No, ubrzo po postavljanju, doodle je maknut s naslovne stranice ovog najraširenijeg internetskog pretraživača.

Najposjećeniji internetski pretraživač Google svojim popularnim crtežom doodle najavio je jučer prolazak asteroida 2012 DA14, koji je iz astronomske perspektive prošao vrlo blizu naše planete. Međutim, nedugo nakon postavljanja logo je maknut radi pijeteta prema više od 500 ozljeđenih u Rusiji, koje je uzrokovao pad meteora.

Spomenuti asteroid, veličine olimpijskog bazena prošao je jučer samo 27.700 kilometara od Zemlje, što je vrlo blizu obzirom na nebesko tijelo tolike veličine. Iako su mnogi kišu meteorita iznad ruskog Čeljabinska povezali s prolaskom asteroida 2012 DA14, prema putanji, ova dva događaja najvjerojatnije nemaju ništa zajedničko.

Inače ogromni asteroid je mogao uništiti grad veličine Londona, da je kojim slučajem udario u Zemlju.

– Iz poštovanja prema žrtvama u Rusiji, odlučili smo maknuti današnji doodle s naše stranice. On je bilo napravljen kako bi se obilježio prolazak asterida 2012 DA14 pored Zemlje”, izjavio je glasnogovornik za ABC.

U videu možete pogledati kako je pokretni doodle izgledao, prije nego je povučen.

Povučen jučerašnji Googleov doodle
Share via
Copy link
Powered by Social Snap