Pretraga

Poznat točan datum kada izlazi Game of Thrones spin-off serija: Imamo i nove fotografije likova

A- A+

House of the Dragon, spinoff megapopularne serije Game of Thrones, na HBO Max streaming servis stiže ovo ljeto. Upravo su objavili točan datum. Više od tri godine nakon zadnje, ne baš voljene sezone GoT-a, fanovi će, nadano, opet biti zadovoljni.

Više od tri godine nakon što je završila posljednja, ne baš voljena sezona inače omiljene serije Game of Thrones, HBO nam donosi novu priču iz čudešnog univerzuma Georgea R.R. Martina.

Priča stara dvjesto godina

Preciznije, donosi nam staru priču. Priču o dinastiji Targaryen koja je sto godina nakon osvajanja i ujedinjenja kraljevstava u Westerosu proživjela jednu od najvećih krizi kada je jedan od njihovih kraljeva Viserys odlučio svoju kćer Rhaenyru imenovati za zakonito nasljednicu prijestolja. To se nije promijenilo ni nakon što je dobio sina pa su se među Targaryenima počeli kovati planovi za preuzimanje prijestolja prije nego Rhaenyra ikad uspije na njega sjesti.

Legenda kaže da su Targaryeni, tada imali preko 15 zmajeva kada su krenuli u borbu za prijestolje. Upravo je to razdoblje, smješteno u vremenu 200 godina prije no što Daenerys izleže svoja tri zmaja, centralno u novoj seriju House of the Dragon. HBO je konačno objavio točan datum izlaska te serije, 21. kolovoza svi će pohitati na svoj HBO Max.

Ovo su likovi

Kralja Viserysa Targaryena (Paddy Considine) izabrali su plemići Westerosa kao naslijednika Starog kralja, Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Topao, drag i decentan čovjek, Viserys samo želi nastaviti putem svoga djeda. No, dobri ljudi ne znače nužno dobri kraljevi. Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) mlađi je kraljev brat i nasljednik prijestolja. Neviđen borac i jahač zmajeva, Daemon posjeduje pravu zmajevu krv. Ali znate, kako se kaže, svaki put kad se Targaryen rodi, bogovi bace novčić…

Alicent Hightower (Olivia Cooke) kćer je Ottoa Hightowera, desne ruke kralja, i naljepša žena Sedam Kraljevsatava. Odrasla je i odgajana u Red Keepu, blizu kralju i njegovim najužim krugovima. Dostojanstvena je, ali i stovremeno politički potkovana žena. Princeza Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) prvo je dijete kralja Viserysa, čiste valyrijske kriv, jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da je rođena sa svime što može poželjeti, ali nije rođena kao muškarac.

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) koje nazivaju i ‘The Sea Snake’ pripadnik je valyrijske dinastije stare jednako kao Targaryenu. Najpoznatiji je pomorac Westerosa i izgradio je ogromno prijestolje svojoj obitelji, bogatije od Lannisterovih, te ima najveću mornaricu na svijetu. Princeza Rhaenys Targaryen (Eve Best) također jahačica zmajeva i ‘kraljica koja to nikada neće biti’ nasljednica Starog kralja koju su preskočili samo zato što je žena. Više o likovima i glumcima koji ih utjelovljuju možete vidjeti ovdje.

Ispod možete pogledati i trailer za novu seriju koji je izašao još 2021. godine.

Poznat točan datum kada izlazi Game of Thrones spin-off serija: Imamo i nove fotografije likova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap