Poznati glumci koje ste jedva prepoznali u filmovima

Vjerojatno ste nekoliko puta doživjeli da gledate film i glumac vas neodoljivo podjeća na nekoga, no niste sigurni o kome se radi. Ako ste gledali fimske hitove poput ‘Tropic Thunder’ ili ‘The Hours’ onda ste zamijetili kako su pojedini glumci doživjeli transformaciju zbog koje ih gotovo niste prepoznali.

Glumci nerijetko za potrebe uloge gube nekoliko desetaka kilograma ili ih, pak, nabacuju. Međutim, u nekim slučajevima se ne radi samo o težini nego pomoću šminke, perika, maski i sličnih dodataka potpuno zavaraju publiku. Provjerite u kojim filmovima glumci doslovno ne liče na sebe.

‘Tropic Thunder’

Komedija snimljena 2008. godine skriva, ne jednog, nego dva poznata glumca koje mnogi nisu prepoznali. Radi se o Robertu Downey Jr. koji glumi Kirka Lazarusa te Tomu Cruiseu u ulozi Lesa Grossmana. Ako još niste, onda pogledajte ‘Tropic Thunder’ u kojemu se glumačka postava nađe u situaciji da prisilno moraju postati vojnici, kao što su njihovi likovi na setu.

‘The Hours’

Prije 11 godina australka Nicole Kidman prihvatila je ulogu Virginije Woolf u filmu ‘The Hours’, no mnogi su se pitali tko je treća glumica uz Julianne Moore i Meryl Streep. Kidman je doslovno transformirana u pjesnikinju zbog čega je većina saznala tko ju tumači tek kad su pogledali glumački sastav.

‘Monster’

Izgledala je neprepoznatljivo i dosta neuglednije, no Charlize Theron je zahvaljujući ulozi Aileen u filmu ‘Monster’ prije deset godina postala vlasnica zlatnog kipića. Jedna od najljepših žena današnjice tako je za potrebu uloge prostitutke koja postane serijski ubojica šokirala javnost svojim izgledom i osvojila Oscara.

‘Harry Potter’

Ralph Fiennes je utjelovio Lorda Voldemorta u ekranizaciji najpoznatijih knjiga o čarobnjacima. Osim što se riješio kose, u Harry Potteru je ostao i bez nosa, naravno zahvaljujući spretnim vizažistima i tehnologiji. Vjerojatno nikada ne bi pogodili tko se skriva iza Onoga čije se ime ne izgovara da to niste prethodno provjerili na internetu.

Odgovori